• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Bilecik Belediyesinden Amatör Kulüplere Destek

Bilecik Belediyesinden Amatör Kulüplere Destek
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından amatör futbol kulüplerine yardım yapıldı.Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan programa, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilec...

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından amatör futbol kulüplerine yardım yapıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılan programa, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Hasan Kocatepe, Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Sorumlusu İsmail Özdil, kulüp yöneticileri ile temsili futbolcular katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın şu ana kadar yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etti. Tosun, ’’Ben amatör spor kulüplerinin başkanı olarak belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Amatör spor kulüplerine, diğer ilçelerdeki belediye başkanlarımızın da bu tür destekleri vermesini diliyorum. İnşallah bizler de bu destekleri karşılıksız bırakmayarak, şehrimizi sporda iyi yerlere getiririz’’ dedi.

“BİLECİKSPORUMUZU LİGDE TUTMA NOKTASINDA BÜYÜK GAYRET SARF ETTİK”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, sporun her alanında Bilecik’teki gençlerimizle şampiyonlar çıkarmayı, geleceğe yönelik olarak hedeflere koymayı temenni ettiğini ve bu noktada çapa gösterdiğini belirtti. Yağcı, “Bilecik Belediye Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren temel hedefimiz şeyh Edebali hazretlerinin dediği ‘İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın’ faktörü çerçevesinde insanımıza, gençlerimize, geleceğe yönelik olarak hazırlama çabası içerisinde olduk. 2-3 yıl Bilecikspor’umuzu ligde tutma noktasında büyük gayret sarf ettik. Şehrimizin o günkü potansiyeli takımımızı ligde tutmaya yetmedi. Belediye Başkanlığı olarak bu konuda ciddi gayret gösterdik, bir avuç sporu seven gönüllülerle çalışmalar yaptık, ama olmadı. Olmadıktan sonra bunu yeniden hedefi olan bir takımları oluşturabilmek için öz kaynağına inmemiz, amatör sporu ve sporcuyu teşvik etmemiz lazımdı. Amatör Spor Kulübü Federasyonu başkanlığı yönetimdeki arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Spor adına çok güzel başlangıçlar, güzel çalışmalar yaptılar, gençlik spor müdürlüğümüz tesisleşmeyle bu anlamda güzel bir birliktelik içerisinde yeni bir nüve oluştu” dedi.

“10 YIL ÖNCE BAKTIĞIMIZDA MÜTHİŞ BİR KARMAŞA VARDI”

Gelecekten futbol anlamında, gençlerin spora katkıları anlamında Bilecik geleceğinden bugün ümitli olduğunu belirten Yağcı, “10 yıl önce baktığımda müthiş bir karmaşa vardı. 3. Lig’de Bilecikspor vardı, ama o günü kurtarmaya yönelik çalışmalar vardı, bugün planlama, düzenleme var. Biz de belediye başkanlığı olarak bu planlama düzenleme içerisinde lokomotif görevini de yapmamız lazım ama lokomotif tek başına bir şey ifade etmez, bunun arkasında hedefe gitmek için vagonlarının mutlaka olması lazım. Bunu da hep birlikte gerçekleştirmemiz lazım. Bu işte parasal imkân, tesis imkânı olmalı ve bu tesiste imkan verecek çalışacak gençlerin olmalı. Bunları bir araya getiren koordinasyonun olması lazım, bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu sene yatırım programı içerisinde belediye stadı olarak geçen stadı sentetik ve güzel bir tribünü de olan bir stat haline getireceğiz. Bu seneki yatırım programında en az bin kişilik tribün konulması noktasında çalışmalar yaptık. Biraz da portatif olup bin 500 2 bin olabilecek bir düzenleme içeresinde stadımızı bu sene sonuna kadar bitireceğiz. Devamında belediye başkanlığı olarak ta yapacağımız özellikle Beşiktaş mahallesinde arsa arıyoruz. 30 dönümlük alan üzerinde bir stat daha yapacağız. Amacımız çapraz şehrin belirgin noktalarında statların olmasıdır. Hedefimiz Bilecik’ in en az 4 mahallesine standartlara uygun 4 tane stat yapmaktır. Bir taraftan gençlik spor müdürlüğümüz yaparken diğer taraftan da belediyemiz imkanları ölçüsünde bunları gerçekleştirmeye çalıştık."

“İNSANIN ADAMLIĞI KAZANDIĞINDAN ÇOK KAYBETTİĞİ ZAMANKİ TAVRIYLA BELLİ OLUR”

Amatör spor kulüplerinin değerli gençleri hazırlayıp yarışma kültürüne alıştırdığını belirten Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı sözlerine şöyle devam etti.

“Yarışmak bir kültürdür. Bunları bu yaşlarda öğrenmemiz lazımdır, sporsa kazanmakta kaybetmekte vardır. Kazanmak hedefine yürümek lazımdır. İnsanın adamlığı kazandığından çok kaybettiği zamanki tavrıyla belli olur. Hayatta her zaman kazanç yoktur. Bazen de kaybedilir. O zamanki davranışınız kazanma noktasında atacağınız ilk adımdır. Sükunetiniz oradan çıkaracağınız dersler sizi spor yapacak noktada yetiştirirsek ve parasal imkanları da bu yönde sağlarsak daha fazla spor camiasına kaynak oluşturacak çalışmaları da ortaya koyarsak eminim ki önümüzdeki yıllar içerisinde hedefe kilitlenen sporcular spor kulüplerini hep birlikte oluşturacağız” dedi.

Konuşmaların ardında Bilecik merkezde bulunan Bilecikspor, Esnafspor, Ertuğrulspor, Edebalispor yöneticilerine 2 bin 500 TL’lik yardım çekleri verildikten sonra çekilen hatıra fotoğrafının ardından program son buldu.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Türkiye şampiyonasında 2. oldu27 Şubat 2024 Salı 15:41
  • Sırbistan’da 6 madalya ile döndüler27 Şubat 2024 Salı 09:20
  • Şampiyon Cumayeri ortaokulu oldu21 Şubat 2024 Çarşamba 17:59
  • Konuralp beyleri şampiyonluğa yürüyor20 Şubat 2024 Salı 15:13
  • Düzce’de amatör spor kulüplerine destek19 Şubat 2024 Pazartesi 21:05
  • Basketbolda şampiyon belli oldu19 Şubat 2024 Pazartesi 09:53
  • Bilardoda şampiyon Kazım Canbul19 Şubat 2024 Pazartesi 09:49
  • Hedefi 12’den vurdular16 Şubat 2024 Cuma 14:52
  • Dilber Doğru milli takımda16 Şubat 2024 Cuma 09:18
  • Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandılar15 Şubat 2024 Perşembe 14:53
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim