• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Bursa Büyükşehir Belediyespor Başarısını Sürdürmek İstiyor

Bursa Büyükşehir Belediyespor Başarısını Sürdürmek İstiyor
CEV Volleyball Challenge’da Rus rakibi Uralochka NTMK Ekaterinburg’u Bursa’da devirerek tarihinin ilk Avrupa kupasını kazanan Bursa Büyükşehir Belediyespor’da zaferin mimarı Başantrenör Emin İmen, Bur...

CEV Volleyball Challenge’da Rus rakibi Uralochka NTMK Ekaterinburg’u Bursa’da devirerek tarihinin ilk Avrupa kupasını kazanan Bursa Büyükşehir Belediyespor’da zaferin mimarı Başantrenör Emin İmen, Bursa ve Türkiye adına kazandıkları bu başarıyı her yıl sürdürmek istediklerini söyledi.

Bursa tarihinde bir ilki başararak Bursa şehrine Avrupa kupası getiren Büyükşehir Belediyespor’da Başantrenör Emin İmen ile Asbaşkan İlhan Satık, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulundu. Kulüp, şehir ve ülke adına büyük bir başarıya imza attıklarını belirten Başantrenör Emin İmen, "Bu başarının arkasında bir öykü var. Başkanımızla birlikte 2009 yılında bu göreve başladık. O zaman Bölgesel Lig’de oynayan bir takımımız vardı. 5 yıllık bir geçmişimiz olmasına rağmen basamakları çok hızlı çıkarak bu günlere geldik. Sırasıyla 3. Lig ve 2. Lig’de başarılar elde ettik. 2. Lig’de sadece iki yıl kaldık. Bu yıl 1. Lig’de 3. yılımız. Çok kısa bir süreç olmasına rağmen iyi bir planlamayla Avrupa şampiyonluğuna kadar uzandık. Ben bu anlamda Sayın Başkanımız Recep Altepe başta olmak üzere takımım adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“EN BÜYÜK DESTEĞİMİZ SEYİRCİMİZ OLDU”

Rakiplerinin çok güçlü bir takım olduğunu dile getiren İmen, "25 defa Rusya şampiyonu olmuş, 8 defa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuş gerçekten iyi bir rakip. Rus voleybolu dünya da ekol bir voleybol ama şu da var. Biz de Avrupa finali oynadığımıza göre biz de iyi bir takımız. İlk maçta birbirimizi sadece kağıt üzerinde tanıma fırsatı bulmuştuk. Birbirimizin görüntülerini izleyerek maça hazırlanmıştık. Onlar ev sahibi avantajını kullanarak bizi orada yendiler ama biz orada yenilmemize rağmen inancımızı asla kaybetmedik. Orada birbirimizi daha iyi tanıdık. Oradaki oyundan sonra bu işi Bursa’da başarabileceğimize tüm camia olarak inandık. Tabi buradaki en büyük desteğimiz seyircimiz oldu. Biliyorsunuz Türk oyuncular duygusallar. Moral ve motivasyon onların gerçek oyunlarını bir kat daha yukarıya çıkarıyor. O anlamda da biz teknik ve taktik hazırlığımızın dışında Bursalı sporseverlerden çok büyük destek aldık. Seyircilerimizin ve oyuncularımızın inancı hiçbir zaman kaybolmamıştı. Bu şekilde altın seti de kazanarak kulübümüze ve şehrimize tarihi bir zafer yaşattık” şeklinde konuştu.

“ALTYAPIMIZLA BU İŞLERİ BAŞARMAK HAYALİMİZDİ”

’Önce birbirimize inanmamız lazım’ diyen Emin İmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyun taktiğinde çok büyük bir değişikliğe gitmedik ama önlem olarak farklı şeyler yaptık. Motivasyon olarak da ben onlara “Yetenekler insana oyun kazandırır. Maç kazandırır. Ama o yetenekleri birleştirip beraber oynadığımızda şampiyonluk kazanacağız” dedim. Son sözüm bu oldu onlara. 6 yıldır bu kulüpte çalışıyorum. Çok mutlu ve keyifli çalıştığımı da belirtmek isterim. Teknik ekibim adına da konuşayım. Sporun içinden gelen ve sporu seven bir yönetimle çalışıyoruz. Dolayısıyla her yıl hedef büyüterek ilerliyoruz. Bizim şu anki hedefimiz kazanılan başarıyı tekrarlamak ve sürdürmek. Daha yukarılara gittiğimizde Şampiyonlar Ligi var. Orada da çok büyük bütçeler gerekiyor. Oralar biraz daha sıkıntılı. Bizim şu anki hedefimiz aynı başarıyı sürdürmek ve Avrupa kupalarında yer almak. Buralarda da başarılı olmak en büyük hedefimiz. Bunu yaparken de bizi en çok mutlu eden şey altyapıdan gelen oyuncularla başarı kazanmak. En büyük hayalimiz altyapıdan yetişen oyuncularımızla bu başarıları kazanmak. Şu an 13 kişilik kadromuzun 7 tanesi Bursalı. Bu anlamda da doğru yolda olduğumuzun inancındayız” ifadelerini kullandı.

İLHAN SATIK: “ÜLKEMİZİN AVRUPA’DAKİ GURUR KAYNAĞI OLACAĞIZ”

Sözlerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ederek başlayan Bursa Büyükşehir Belediyespor Asbaşkanı İlhan Satık ise, "O da bizlerle beraber yılmadan, sabırla mücadelemize destek vererek bizi bu günlere getirdi. Bu geldiğimiz nokta da yapılan işlerin Bursa voleyboluna, Türk sporuna çok büyük katkıları olacağına inanıyorum. Daha da güzel günler geleceğine inanıyorum. Bu burada kalmayacak. Bundan sonra daha istikrarlı bir şekilde Türkiye’yi en güzel şekilde temsil ederek Bursa’nın ve ülkemizin Avrupa’da ki gurur kaynaklarından biri olacağımıza inanıyorum. Bunun sadece Rusya ayağı yok. Bu başarı Alman ekibi Schweriner’e karşı 3-1 mağlup olduğumuz maçın rövanşında da gerçekleşti. İnancımızı hiçbir zaman yitirmedik ve altın set oynadık. Rusya’da 3-0 bitti. 25-27 kötü bir set verdik. Orada en azından maçı çevirebiliriz diye düşündük ama olmadı. Tabi bu mücadele orada bitmedi. Bursa’ya geldiğimiz günden itibaren bu maçı nasıl kendimize çeviririz diye düşündük. Bunun en güzel yolu seyirci oldu. İnanılmaz bir coşku vardı. Tribünlerdeki bu durum sporcularımıza da yansıdı ve inanmaya başladık. Altın set de hakikaten son yıllarda yaşadığımız en büyük heyecandı" dedi.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Konuralp beyleri şampiyonluğa yürüyor20 Şubat 2024 Salı 15:13
  • Düzce’de amatör spor kulüplerine destek19 Şubat 2024 Pazartesi 21:05
  • Basketbolda şampiyon belli oldu19 Şubat 2024 Pazartesi 09:53
  • Bilardoda şampiyon Kazım Canbul19 Şubat 2024 Pazartesi 09:49
  • Hedefi 12’den vurdular16 Şubat 2024 Cuma 14:52
  • Dilber Doğru milli takımda16 Şubat 2024 Cuma 09:18
  • Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandılar15 Şubat 2024 Perşembe 14:53
  • Maç bileti Başkan Özlü’den14 Şubat 2024 Çarşamba 16:37
  • Yenilmeden şampiyon oldular12 Şubat 2024 Pazartesi 12:37
  • Futsal müsabakaları sona erdi10 Şubat 2024 Cumartesi 09:32
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim