• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Bursa’nın ‘Kış’ Fotoğraflarına Ödül

Bursa’nın ‘Kış’ Fotoğraflarına Ödül
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nda ‘kış’ kategorisinde dereceye giren fotoğrafların sahipleri ödüllerine kavuştu.Bursa’da Zama...

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’nda ‘kış’ kategorisinde dereceye giren fotoğrafların sahipleri ödüllerine kavuştu.

Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması’na ‘Bursa ve Kış’ temalı fotoğraflarıyla katılan Aksel Kırcı’nın ‘Rengarenk’ adlı fotoğrafı birinciliğe, Ahmet Çetintaş’ın ‘Irgandı Köprüsü’ adlı fotoğrafı ikinciliğe, Simge Kurtulan’ın ‘Zirveden Bakış’ isimli fotoğrafı ise üçüncülüğe hak kazandı. Yarışmada Batuhan Beceren, Ahmet Çetin ve Ali Nuri Sönmez’in fotoğrafları da mansiyon ödülüne değer bulundu.

Yarışmanın Bursa Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen ödül törenine ise Bursa’nın kış hallerini fotoğraflayan sanatçıların heyecanı damgasını vurdu. Yarışmada dereceye giren ve mansiyon kazanan fotoğrafçılara ödüllerini de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Bursa’nın değerine dikkati çekerek, “Bursa, tüm zamanların en güzel şehridir. Bu kentte yaşamak, insana mutluluk ve onur ve huzur veriyor. Birçok dönemin izlerini taşıyan Bursa’da, fotoğraf sanatının en güzel uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bursa’nın güzelliklerini fotoğraf sanatıyla belgelemek lazım” diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması ile Bursa’nın en güzel kış görüntülerinin gün yüzüne çıkarıldığını ve fotoğrafçıların da Bursa’ya duydukları vefayı objektife yansıttığını söyledi.

Başkan Altepe, yarışmada Bursa, Tekirdağ, Konya, Antalya, Eskişehir, Erzurum, Balıkesir, Aydın, Diyarbakır, İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Sakarya’dan toplam 805 fotoğrafın yer aldığını belirtti. Seçici kurulun eserleri, 5 aşamada ve titizlikle değerlendirdiğini anlatan Başkan Altepe, konuşmasının ardından seçili kurulda yer alan fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Güven Aktaş, Fevzi Yapıcı, İlhan Özer ve Saffet Yılmaz’a plaket vererek çalışmadan dolayı teşekkür etti. Yarışmada dereceye girenlere de ödüllerini veren Başkan Altepe, daha sonra Bursa Kent Müzesi’nde beğeniye sunulan sergiyi gezerek, Bursa’nın kış fotoğraflarını ilgiyle inceledi, sanatçılarla da fotoğrafları hakkında sohbet etti.

Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı (BUFSAD) İlhan Özer de Bursa’da fotoğrafla ilgili önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, kentin değerine değer katan fotoğraf sanatına desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Yarışmada ‘Rengarenk’ adlı eseriyle birinci olan fotoğraf sanatçısı Aksel Kırcı, Bursa’nın eski halini ve renkli evlerini çok sevdiğini ifade ederek, yarışmaya kentin eski semtlerinden biri olan Kuştepe’den çektiği kış fotoğrafıyla katıldığını söyledi. Kırcı, fotoğrafının birinciliğe layık bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek, yarışmayı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Yarışmada ‘Irgandı Köprüsü’ adlı fotoğrafıyla ikinci olan Ahmet Çetintaş da 10 yıldır fotoğraf sanatıyla yakından ilgilendiğini ve yarışmalara katıldığını belirterek, “Bu yıl Bursa’ya gerçekten çok güzel kar yağdı. Ben de yoğun kar yağan bir günde kenti gezip Irgandı Köprüsü’nde bu fotoğrafı çektim ve Bursa konulu bu yarışmaya katıldım. Kısmetmiş, seçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Çetintaş’ın ödül sevincine eşi Gülçin Çetintaş da ortak oldu. Yarışmada mansiyon kazanan Ahmet Çetin de Bursa’nın farklı mevsimlerinin fotoğraflanmasının önemine dikkati çekerek, Bursa’da fotoğraf sanatına büyük katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

ÖZEL SERGİ BURSA KENT MÜZESİ’NDE

Büyükşehir Belediyesi tarafından yarışma sonucu dereceye girenlerden birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL, mansiyon ödüllerine ise 500’er TL para ödülü verildi. Bursa’da Zaman Fotoğraf Yarışması Kış fotoğraflarının yer aldığı özel sergi de 6 Mayıs Çarşamba gününe kadar Bursa Kent Müzesi’nde görülebilecek.

Bursa’da Zaman Fotoğraf yarışmasının ‘İlkbahar’ kategorisi de başladı. 19 Haziran Cuma gününe kadar sürecek yarışma çerçevesinde fotoğraf sanatçıları Bursa’nın bahar aylarını görüntüleyecek.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim