• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Çevre ve sağlık alanında işbirliği

Çevre ve sağlık alanında işbirliği
Çevre ve sağlık alanında işbirliği

Düzce Üniversitesi, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Programı kapsamında Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Aksuvital Doğal Ürünler Gıda Sanayi adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu imzaladı.

 Firma temsilcilerinden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler alan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, sunulan doğal ürünlerin numunelerini inceledi. Protokolle birlikte yapılacak çalışmaların,  hem Düzce Üniversitesi hem de Aksuvital Doğal Ürünler Gıda Sanayi firması için önem arz ettiğini dile getiren Rektör Çakar, bu işbirliğinin şehir ve bölge için hayırlı olması temennisinde bulundu.

1989 yılında kurulan ve ülkemizin önemli sanayi kuruluşlarından olan Aksuvital Doğal Ürünler Gıda Sanayi, bal üretimiyle adım attığı sektörde; gelişimleri binlerce yıla dayanan apiterapi, fitoterapi ve aromaterapi uygulama ürünleriyle hem üretici hem de tedarikçi konumunda yer alıyor. Bünyesinde 4 marka bulunduran firmanın ürün yelpazesinde 400’e yakın ürün bulunuyor.

Gerçekleştirilen imza protokolü öncesinde Düzce Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret eden firma temsilcilerine, Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Kaya, Merkezin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

İmzalanan protokol sonrasında, Yığılca’da bulunan Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ziyaret edildi. DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu tarafından karşılanan heyete, merkezin gerçekleştirdiği çalışmalar anlatıldı. Ziyarette, arı ürünleri alanında ortak yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Son olarak Düzce Merkez İlçesine bağlı Köprübaşı Ömer Efendi Köyü’nü de ziyaret eden firma temsilcileri, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Programı kapsamında tahsisi gerçekleşecek olan arazi ve köy hakkında Düzce Üniversitesi heyetinden ve Köy Muhtarı Sedat Özbek’ten bilgi aldılar. Yapılacak bitki ekim ve üretim çalışmalarında kullanılması planlanan arazi, çevre ve sağlık çalışmalarının yürütülmesi açısından önem arz ediyor.

c.JPG

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim