• BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Ceyhun Yılmaz: “Her Şey Sosyal Medyaya Mal Edilmemeli”

Ceyhun Yılmaz: “Her Şey Sosyal Medyaya Mal Edilmemeli”
“Eğitim Teknolojileri Zirvesi” sosyal medya oturumunda Ceyhun Yılmaz, sosyal medyanın günah keçisi ilan edildiğini söylerken, oturumun moderatörlüğünü yapan Ümit Sanlav sosyal medya bağımlılığına dik...

“Eğitim Teknolojileri Zirvesi” sosyal medya oturumunda Ceyhun Yılmaz, sosyal medyanın günah keçisi ilan edildiğini söylerken, oturumun moderatörlüğünü yapan Ümit Sanlav sosyal medya bağımlılığına dikkat çekti.

Yıldız Teknik ve Bahçeşehir Üniversiteleri işbirliğiyle düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin moderatörlüğünü Ümit Sanlav’ın yaptığı sosyal medya oturumunda; komedyen-iletişimci Ceyhun Yılmaz, program yapımcısı - sunucu Müge Arda ve Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan, sosyal medyayı konuştular.

Graham Bell’in hologram konuşmasının ardından geçilen sosyal medya oturumunda açılış konuşması yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı ve Sosyal Medya Savaşları kitabının yazarı Ümit Sanlav, sözlerine Graham Bell’in bir sözü ile başladı. Bell’in “Bir gün Amerika’nın her büyük şehrinde en az bir adet telefon olacak” sözünü hatırlatan Sanlav, “böylesine önemli ve büyük bir bilim adamının, daha vizyoner, daha ileri görüşlü olması beklenirdi. Demek ki zeki olmak başka, ileri görüşlülük ve pazarlama bilmek başka” dedi.

“SOSYAL MEDYA” KAVRAMI İNSANIN DEĞİL, BİLGİSAYARIN SOSYALLEŞMESİDİR

Sosyal Medya kavramının; insanın değil, sanal ortamdaki bilgisayar teknolojisinin sosyalleşmesi anlamına geldiğine de değinen Ümit Sanlav şu şekilde konuştu: “Sosyal medya kullanımıyla sosyalleştiğini sanan, farkında olmadan sosyal medyaya esir, sosyal medya bağımlısı bir toplum haline geldik. Daha önceleri nick name (takma isim ve rumuz) ve ISQ numaraları ile birebir iletişim kurulan sanal dünya, günümüz yansımalarında artık gerçek bilgiye dönülmesi ile sosyalleşti ve sosyal medya kavramı buradan doğdu. Yani sosyal medya kavramı; kullanıcılarının sosyalleşmesi değil, kısa bir süre öncesine kadar tamamen sanal olan bilgisayarlı iletişim teknolojisinin sanallıktan kurtulup, sosyalleşmesi anlamına gelmektedir.”

“HER ŞEY SOSYAL MEDYAYA MAL EDİLMEMELİ”

İlk olarak söz alan komedyen ve iletişimci Ceyhun Yılmaz, hemen hemen bütün toplumsal olayların sosyal medyaya mal edilmesinin yanlış olduğunu iddia ederken, “1955 yılında gerçekleşen 6-7 Eylül provokasyonuyla insanlar sokağa döküldüğünde Sosyal Medya yoktu. Atatürk’ün evi bombalandığı haberleri yayılıp infial yaratılmıştı. Olmaması gererken olaylar olmuştu, hatta belki de sosyal medya olsaydı, bilinçlendirme yapılabilir, olayın gerçek boyutları anlatılır ve olayların önüne geçilebilirdi” dedi. Daha sonra marka ve kişisel sosyal medya hesaplarının yönetim tarzlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Ceyhun Yılmaz, twitter’da Trend Topik (TT) olmanın yollarını anlatırken, kişisel deneyimlerinden bahsetti.

SOSYAL MEDYA ETKİLİ BİR EĞİTİM ARACI OLABİLİR

Program yapımcısı ve sunucu Müge Arda, sosyal medyada algı oluşturulmasına değinip sosyal medyanın en etkili ve ses getiren iletişim aracı olduğunu belirtirken, Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan da “eğitimde kullanılabilecek sosyal medya uygulamalarını” tanıttı. Oyunlardan yarışmalara, etkinlik sayfaları oluşturmaktan, önemli gün ve haftalara dair internet sitesi ve sosyal medya sayfaları oluşturmaya dair açıklamalar yapan Ercan, konuya dair örnekler gösterdiği sunumunda, sosyal medyanın üzerinde akılcı bir çalışma yapılarak, etkili bir eğitim aracı haline gelebileceğini anlattı.

CNN Türk Eğitim ve Başarı programı yapımcı ve sunucusu Ece Karaboncuk’un moderatörlüğünü yaptığı “Kurumsal Dünyada Eğitim Teknolojileri" panelinde de “klasik öğrenme ve öğretme modellerinin tartışıldığı günümüzde, teknolojiyi paydaşı haline getiren eğitim modelleri üzerine çalışılması gerektiği” konuşuldu.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Düzce Üniversitesi’nin mezuniyet gururu13 Temmuz 2023 Perşembe 09:50
  • Tüm Soruları yanıtlayan TED’li öğrenciye plaket07 Temmuz 2023 Cuma 13:43
  • Öğrencilere YKS tavsiyeleri14 Haziran 2023 Çarşamba 09:22
  • Düzce Belediyesinden ödüllü LGS ve TYT sınavı04 Mayıs 2023 Perşembe 13:27
  • Liseliler Düzce Üniversitesi’nde26 Nisan 2023 Çarşamba 17:53
  • İhracat yüzde 18 arttı31 Mart 2023 Cuma 17:06
  • 3 Nisan'da başlıyor30 Mart 2023 Perşembe 16:58
  • Dersler 27 Şubatta başlıyor21 Şubat 2023 Salı 11:14
  • İşte okulların açılacağı tarihler20 Şubat 2023 Pazartesi 12:39
  • Bahçeşehirli olmak için ter döktüler14 Ocak 2023 Cumartesi 13:21
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim