• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Gençlerbirliği Kupada Havlu Attı

Gençlerbirliği Kupada Havlu Attı
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında deplasmanda Gençlerbirliği’ni 3-2 mağlup eden Bursaspor yarı finale yükseldi.Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençl...

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında deplasmanda Gençlerbirliği’ni 3-2 mağlup eden Bursaspor yarı finale yükseldi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, "Bence iyi oynadığımız bir maç yani özellikle 10 kişi kalana kadar iyi oynadık" dedi.

Gençlerbirliği oyuncularını mücadelelerinden dolayı kutlayan Bakkal, "Maçı seyretmeden hakem hakkında yorum yapmayacağım. Takdir haklarını kullandı diye düşünüyorum. Bunun arkasına sığınmıyorum. Özellikle 2-0’dan sonra 10 kişi kalıp golü yedikten sonra demoralize oluyorsunuz. Ama mücadele ve oyun anlayışı açısından ilk 45 dakika iyiyiz. Bursaspor gibi bir takıma karşı 10 kişi kalınca da zor anlaya yaşıyorsunuz. Son golü saymıyorum" ifadelerini kullandı.

"Stresli bir maç oynadık" diyen Bakkal, "Hedefimiz kupada devam etmekti ki öyle tempoda başladık. Özellikle maraton tribününe verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Maçı seyretmeden yorum yapmayacağım. Oyuncularım 10 kişi kalmamıza rağmen iyi mücadele etti" diye konuştu.

Maç sırasında taraftarla girdiği diyaloğun ardından yaşanan gerginliği değerlendiren Bakkal, şunları kaydetti:

"Devamlı konuşma, devamlı taktik, devamlı sataşma. Bu hiç yakışmıyor, ben Gençlerbirliği’ni çok iyi biliyorum. Bir kişiye de mal etmek istemiyorum. Böyle bir tatsızlık yaşandı. Aslında ne benim tavrım ne de onların tavrı böyle bir şeye müsait değil ama dayanamıyoruz artık. Maçta 2-1 galibiz destek olunacağına, kulübeyle teknik direktörle oynama. Ben bunu yapanların garezi olduğunu düşünüyorum, tanımıyorum da. Bunu herkese mal etmenin de doğru olmadığını düşünüyorum."

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Kazanmamız gerektiğini biliyorduk" dedi.

Kupada oynanan ilk maçta da oyun üstünlüğünün Bursaspor’da olmasına rağmen 1-1 berabere kaldıklarını hatırlatan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Bu da rakibimizin moral değerini üst seviyelere çıkarmıştı ve umutlu olarak maça çıktılar. Bu maçta da yine oyun üstünlüğü bizdeydi, iyi başladık, iyi pozisyonlar bulduk ama beklemeyen hatalı şekilde goller yedik. Bizim takımda maalesef başımıza gelen hadiseler" şeklinde konuştu.

Güneş, "İlk yarıda 2-0 mağlup duruma düştük oysa tam tersine en az 3-0 bizim öne geçmemiz gerekiyordu. İyi tarafımız ne olursa olsun maçı hiçbir zaman bırakmadık. Rakip 10 kişi kalmasına rağmen dirençli oynadı. İkinci yarıda da hatalar yaptık. Onları biraz daha düzeltebilsek daha iyi takım olacağız. Oyun olarak baktığımız zaman kalitemiz, kazanma arzumuz ve oyun üstünlüğümüz iyi. Bunları geliştirip diğer eksiklikleri gidermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Turu geçmek önemliydi, kaybetseydik üzülürdük" diyen Güneş, "Çünkü iki takıma bakıldığında daha iyi takımız ama Gençlerbirliği’ni beğeniyoruz. Son haftalarda beklenenden daha iyi çıkış yaptılar" şeklinde konuştu.

BURSASPOR’UN RAKİBİ FENERBAHÇE

Yarı finalde Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını belirten Güneş, "Fenerbahçe’nin gücünü biliyoruz zaten hem ligde hem de kupada iddialı bir takım. Kendimizi test etme bakımından da iyi maç olacak, Fenerbahçe ile 3 maçımız olacak, iki kupa maçı oynayacağız. Umarım bundan alnımızın akıyla çıkarız. Ama kabul etmek lazım ki onlar maça başlarken önce favori görünüyorlar, biz de bunu değiştirmek istiyoruz" dedi.

"Herkes iyi niyetli ama hatalar yapıyoruz" diye konuşan Güneş, şunları kaydetti:

"Rakibe verdiğimiz pozisyon sayısı az ama yediğimiz gol sayısı fazla. Bunu sadece bireysel de almıyorum. Sezon başında gol kısırlığını düzeltmeye çalışırken defansta beklenmeyen golleri düzeltmek durumundayız ama sezonun sonlarına yanaştık. Dolayısıyla Fenerbahçe ile oynayacağımız 3 maçı, Trabzon, Başakşehir, Kasımpaşa ve üst seviye takımlarla Bursaspor’un durumunu göreceğiz."

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Sırbistan’da 6 madalya ile döndüler27 Şubat 2024 Salı 09:20
  • Şampiyon Cumayeri ortaokulu oldu21 Şubat 2024 Çarşamba 17:59
  • Konuralp beyleri şampiyonluğa yürüyor20 Şubat 2024 Salı 15:13
  • Düzce’de amatör spor kulüplerine destek19 Şubat 2024 Pazartesi 21:05
  • Basketbolda şampiyon belli oldu19 Şubat 2024 Pazartesi 09:53
  • Bilardoda şampiyon Kazım Canbul19 Şubat 2024 Pazartesi 09:49
  • Hedefi 12’den vurdular16 Şubat 2024 Cuma 14:52
  • Dilber Doğru milli takımda16 Şubat 2024 Cuma 09:18
  • Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandılar15 Şubat 2024 Perşembe 14:53
  • Maç bileti Başkan Özlü’den14 Şubat 2024 Çarşamba 16:37
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim