• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Holokost, Şişli’de Müzik İle Anılıyor

Holokost, Şişli’de Müzik İle Anılıyor
2’nci Dünya Savaşı sürecinde toplama kampında öldürülen besteciler, 13 Nisan Pazartesi günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde düzenlenecek olan etkinlikte eserleri ile anılacak.Şişl...

2’nci Dünya Savaşı sürecinde toplama kampında öldürülen besteciler, 13 Nisan Pazartesi günü Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde düzenlenecek olan etkinlikte eserleri ile anılacak.

Şişli Belediyesi, 500. Yıl Vakfı ve Anadolu Kültür’ün birlikte düzenledikleri “Holokost’u Anma Konseri”, 13 Nisan Pazartesi günü saat 20.30’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Müzik tarihçisi/yazar Dr. Gottfried Wagner konuşmacı ve anlatıcı olarak gecenin onur konuğu olurken, piyanist/besteci Renan Koen ile Dr. Gottfried Wagner’in besteciler ve kamplardaki yaşam üzerine birlikte oluşturdukları metinler doğrultusunda kurgulanan gecede piyano ve koro eserleri yer alıyor. Piyanist/besteci Renan Koen’in piyano eserlerini yorumlayacağı konserde, Şef Erdem Nusret Karakaş yönetimindeki Nâzım Hikmet Akademi Korosu, koro eserleriyle sahnede yer alacak. 2’nci Dünya Savaşı’nda Auschwitz Toplama Kampı’nda hayatını kaybeden besteciler Pavel Haas, Viktor Ullmann, Gideon Klein ve Zikmund Schul’un bestelerini yorumlayacaklar.

TOPLAMA KAMPINDAN YÜKSELEN NOTALAR

Savaş süresince Terezin Toplama Kampı’na alınmış daha sonra Auschwitz Toplama Kampı’na gönderilerek öldürülmüş besteciler, Terezin kampında yaşadıkları sürece eserler üretmeye devam etmiş. Pavel Haas, Viktor Ullmann, Gideon Klein ve Zikmund Schul’un kampta bestelemiş oldukları piyano ve koro eserlerini, piyanist Renan Koen ve Şef Erdem Nusret Karakaş yönetimindeki Nâzım Hikmet Akademi Korosu seslendirecek.

TANIKLAR KAMPLARI ANLATACAK

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün hoş geldiniz konuşmasının ardından onur konuğu Dr. Gottfried Wagner’ın açılış konuşmasıyla başlayacak gecede ayrıca aynı dönem boyunca kamplarda yaşamış ve öldürülmüş insanların belgeleri, video röportajları ve Yahudi olmayan Hollandalı bir direnişçinin hikayesini kapsayan video röportaj yayınlanacak.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim