• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Kadınlar başardı

Kadınlar başardı
Kadınlar başardı

Düzce Valiliği, Düzce Üniversitesi, Düzce İl Özel İdaresi, Yığılca Kaymakamlığı ve İŞ-KUR işbirliğiyle “Düzce’de Kayda Değer İstihdam Projesi” kapsamında düzenlenen ana arı ve arı sütü üretim kursuna katılan kadınlara sertifikaları törenle takdim edildi.

 

2 adet aralı kovan verildi

 DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu tarafından verilen, teorik konuların yanı sıra ana arı yüssüğü, larva transferi, başlatıcı ve besleme kovanlarını hazırlama gibi işlemlerin uygulamalı anlatıldığı eğitimleri başarıyla tamamlayan girişimci kadınlar, Düzce Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin kendilerine hibe edecekleri 2 adet arılı kovan ile girişimciliğe ilk adımı atacaklar.

 Programın açılışında konuşan DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, anlamlı bir eğitim süreci geçirdiklerini belirterek kadınlarla işbirliğinin yanı sıra gönül birliği de kurduklarını ifade etti. Kadınlarda gördükleri azmin ve heyecanın kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Kekeçoğlu, eğitime katılan kadınlara teşekkür etti.

Eğitime katılanları temsilen bir konuşma gerçekleştiren Gülşen Uğurlu, kursta ana arı ve arı sütü hakkında bilgi ve deneyim sahibi olduklarını dile getirerek kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Programda konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı ve Proje Sorumlusu Selim Metin, bir yıl önce “Düzce’de Kayda Değer İstihdam Projesi”ni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunduklarını ve 185 bin EURO’luk projenin kabul edildiğini ifade etti. Proje kapsamında 6 kurs düzenlediklerini ve bu kurslara 143 kişinin katıldığına işaret eden Metin, arıcılık kursunda da 32 kadının eğitim görerek sertifika almaya hak kazandığını dillendirdi.

 

Arıcılıkta bölgenin başkenti

Yığılca Kaymakamı M. Furkan Sancaktutar yaptığı konuşmada, arıcılıkta bölgenin başkenti olan Yığılca’nın arıcılık konusunda sınıf atladığına dikkat çekti. DAGEM önderliğinde Yığılca balının emsallerine göre daha farklı olduğunu söyleyen Sancaktutar, Yığılca arısı için 81 ilden gelen taleplere yetişemediklerini dile getirdi. Yığılca’ya Bal Köyü kurma aşamasında olduklarını kaydeden Yığılca Kaymakamı, bal köyünün Ağustos ayının sonunda kurulmuş olacağı müjdesini verdi. Arıcılık kursuna katılan kadınların Yığılca arısına ve arı sütüne değer katacaklarını vurgulayan M. Furkan Sancaktutar, birer kovan verilen kadınlara Düzce Valiliği’nin desteğiyle ikinci kovanların da verileceğini belirterek projeye katkı verenlere teşekkür etti.

 

Düzce Üniversitesi doğru işler yaptı

Törende bir konuşma gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yıllardır üstün çalışmalar gerçekleştiren ve değer üreten DAGEM ekibine teşekkür ederek sözlerine başladı. Düzce Üniversitesi’nin yaptığı doğru yöntem ve çalışmalarla bal üretimine ve Yığılca’nın arıcılık potansiyelinin gelişmesine vesile olduğunun altını çizen Rektör Çakar, Yığılca’nın bal üretiminin bir adım ötesine geçerek arı sütü üretmeye başladığını ifade etti. Bu işbirliğinin çok önemli olduğu vurgusunda bulunan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Valisi Zülkif Dağlı başta olmak üzere destek olanlara teşekkür ederek projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Kadınlar başardı

Vali Zülkif Dağlı, kadınlardan gelen talep üzerine başlatılan projenin başarıya ulaşacağını söyledi. İstihdam odaklı projenin Üniversiteyle halkın bütünleşmesine de katkı sağladığına dikkat çeken Dağlı, arıcılığın Yığılca için önemine değinerek Orman Genel Müdürlüğünce Bal Ormanı projesine başlandığı bilgisini paylaştı. Beş konsept üniversite arasına girme başarısı gösteren Düzce Üniversitesi’nin sağlık ve çevre alanlarında çalışmalar yürüttüğünü de dile getiren Zülkif Dağlı, bu kapsamda Düzce’nin bitki çeşitliliğinin değerlendirilmesi gerektiğini de belirterek kursa katılım sağlayan kadınlara teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının sonrasında sertifika takdim törenine geçildi. Ana arı ve arı sütü üretim kursuna başarıyla tamamlayan kadınlar, sertifikalarını almanın mutluluğunu yaşadı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 24 Yıllık Sorun Çözüldü Temel Atıldı16 Mart 2024 Cumartesi 09:54
  • Başkan Adayı Sübekçi, sağlık çalışanlarını unutmadı14 Mart 2024 Perşembe 17:48
  • İç sularda av yasağı başlıyor14 Mart 2024 Perşembe 10:15
  • TSO’dan polislere araç desteği13 Mart 2024 Çarşamba 12:00
  • Yasak yerlere asılan afişler kaldırılacak13 Mart 2024 Çarşamba 11:54
  • Orman yangına karşı tatbikat13 Mart 2024 Çarşamba 11:27
  • Başkan Özlü’den Yılmaz’a geçmiş olsun13 Mart 2024 Çarşamba 10:20
  • Vali Aslan, iftarını öğrencilerle birlikte açtı13 Mart 2024 Çarşamba 10:10
  • Bölgesel ve sektörel teşvik talep ediyoruz11 Mart 2024 Pazartesi 12:16
  • Erken teşhis hayat kurtarır11 Mart 2024 Pazartesi 11:19
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim