• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Köy Okuluna Devlet Büyüklerinden Mektup Yağdı

Köy Okuluna Devlet Büyüklerinden Mektup Yağdı
Elazığ’da bir köy okulunda iki öğretmenin başlattığı mektup projesi kapsamında ilkokul 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin yazdıkları mektuplara cevaplar geldi. 3/A sınıfından Melike Naz Kılınç’ın yazdığı me...

Elazığ’da bir köy okulunda iki öğretmenin başlattığı mektup projesi kapsamında ilkokul 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin yazdıkları mektuplara cevaplar geldi. 3/A sınıfından Melike Naz Kılınç’ın yazdığı mektuba Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 2/A sınıfından Arda Dostbaş’a ise Deniz Kuvvetleri Komutanı’ndan cevap geldi.

Elazığ’da Unzutarla İlkokulu 2/A sınıfı öğretmeni Bahar Gültekin Düztaş ile 3/A sınıfı öğretmeni Suna Koç, Türkçe dersinde öğrencilere mektuplaşma alışkanlığını kazandırmak için ‘Mektup arkadaşlığı’ projesini uyguladı. Mektup arkadaşlığı projesinde öğrenciler hem devlet büyüklerine hem de yakınlarına mektuplar yazarak posta ile gönderdi. Öğrencilerinin mektuplarına devlet büyüklerinden cevaplar gelmeye başladı.

MEKTUP ARKADAŞI GENELKURMAY BAŞKANI OLDU

3/A sınıfından Melike Naz Kılınç mektubunu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e yazdı. Genelkurmay Başkanı Özel de, mektuba mektupla cevap verdi. Özel mektubunda, "Samimi duygularla yazdığın mektubunu memnuniyetle aldım ve ilgiyle okudum. Umarım mektup yazmayı öğrendiğin gibi daha birçok şeyi öğrenir, iyi yetişmiş bir birey olarak vatanımıza ve milletimize faydalı hizmetlerde bulunursun. Bizler de seninle ve senin gibi vatan evlatlarıyla iftihar ederiz. Öğretmenlerinle, arkadaşlarınla, ailenle ve tüm sevdiklerinle sağlık, mutluluk ve başarılar dolu güzel günler geçirmen temennisi ile gözlerinden öpüyorum" dedi.

Mektubun yanı sıra Kılınç’ın Çöteli köyünde ikamet eden ailesini de Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay Resul Seferoğlu ve eşi Işıl Seferoğlu ziyaret ederek, Genelkurmay Başkanı Özel tarafından gönderilen çeşitli hediyeleri verdikleri öğrenildi.

"ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORDUM, SUBAY OLABİLİRİM"

2 ay önce Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e mektup yazdığını belirten ilkokul 3. sınıf öğrencisi Melike Naz Kılınç, "Mektup arkadaşım olmasını istedim. O da bana karşılık vererek mektup yazdı. Mektubun yanı sıra bana hediye olarak saat, yapboz ve kitap gibi çeşitli hediyeler getirdiler. Cevap alınca çok mutlu oldum. Heyecanlanmıştım. Bir süre sonra heyecanım geçti. İlk başta öğretmen olmak istiyorum. Şimdi mektup arkadaşım bana milletine ve vatanına iyi hizmetlerde bulunursun dediği için kafam biraz karıştı. Şimdi subay olabilirim gibi düşünüyorum" diye konuştu.

Tekrar mektup yazdığını ifade eden Kılınç, Genelkurmay Başkanı Özel’i görmek ve duygularını karşısında daha güzel anlatmak istediği de söyledi.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI DA MEKTUBA CEVAP VERDİ

2/A sınıfından Arda Dostbaş ise mektubunu Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’na yazdı. Oramiral Bostanoğlu da, Dostbaş’ın mektubuna karşılık vererek cevap yazdı. Komutanların yanı sıra Ankara Çankaya Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi gibi birçok üniversitenin rektörü ile büyük firmaların genel müdürlerinden mektuplara cevap geldi. Birçok öğrenicinin mektubuna cevap gelirken, henüz cevapları gelmeyen öğrenciler de mektup arkadaşlarından gelecek cevabı beklemeye başladı.

"BEKLENİLENİN ÜZERİNDE CEVAP GELDİ"

Proje ile ilgili bilgi veren sınıf öğretmenlerinden Bahar Gültekin Düztaş, "Geçmişte çok kullandığımız fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş iletişim araçlarımızdan mektuplaşmayı derste işledik. Öğrencilerimize mektuplaşmanın güzelliğini anlatabilmek ve öğretmek için böyle bir kampanya düzenlemeye karar verdik. Öğrencilerimizden arkadaşlarına, akrabalarına ya da devlet büyüklerinden birine mektup yazmalarını söyledik. Çoğu öğrencimiz devlet büyüklerine mektup yazmayı tercih etti. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’den, Çankaya Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi,TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Pegasus Hava Yolları dahil birçok kişiden öğrencilerimize cevap geldi. Cevap yazacaklarını tahmin edebiliyorduk ama beklediğimizden daha fazla cevap geldi. Öğrencilerimiz çok sevindi mektupları henüz gelmemiş öğrencilerimiz var, onlar da çok büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla bekliyorlar. Her gün mektup alırız diye umutlanıyorlar ve inşallah alırlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Düzce Üniversitesi’nin mezuniyet gururu13 Temmuz 2023 Perşembe 09:50
  • Tüm Soruları yanıtlayan TED’li öğrenciye plaket07 Temmuz 2023 Cuma 13:43
  • Öğrencilere YKS tavsiyeleri14 Haziran 2023 Çarşamba 09:22
  • Düzce Belediyesinden ödüllü LGS ve TYT sınavı04 Mayıs 2023 Perşembe 13:27
  • Liseliler Düzce Üniversitesi’nde26 Nisan 2023 Çarşamba 17:53
  • İhracat yüzde 18 arttı31 Mart 2023 Cuma 17:06
  • 3 Nisan'da başlıyor30 Mart 2023 Perşembe 16:58
  • Dersler 27 Şubatta başlıyor21 Şubat 2023 Salı 11:14
  • İşte okulların açılacağı tarihler20 Şubat 2023 Pazartesi 12:39
  • Bahçeşehirli olmak için ter döktüler14 Ocak 2023 Cumartesi 13:21
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim