• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Ozan Tufan Oynamak İstediği Ligi Açıkladı

Ozan Tufan Oynamak İstediği Ligi Açıkladı
Bursaspor’un genç yıldızı Ozan Tufan, hayalinin Premier Lig’de forma giymek olduğunu söyledi.Kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulunan genç oyuncu, A Milli Takım ve Bursaspor’da ki kariyerine...

Bursaspor’un genç yıldızı Ozan Tufan, hayalinin Premier Lig’de forma giymek olduğunu söyledi.

Kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulunan genç oyuncu, A Milli Takım ve Bursaspor’da ki kariyerine ilişkin değerlendirmede bulundu. A Milli Takım formasını giymenin gururunu yaşadığını ifade eden Ozan, “20 yaşında milli takım formasını giymek çok iyi bir şey. Fatih hoca son maçta Emre ağabeyi yedek bıraktı. Ben onun yedek kalmasına şaşırdım. Fenerbahçe’nin kaptanı yedek kaldı ve ben oynadım. Böyle bir durum olunca işi daha çok sıkmam gerektiğini düşündüm ve ‘Bu benim çağ atlayışım’ dedim. Milli takım kariyerimde de yer edinmeye başladım. Fatih hoca beni davet ediyor bende en iyi şekilde kendimi göstermek istiyorum” dedi.

"DIŞARIDAN ÖYLE GÖZÜKMÜYOR AMA..."

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in çok cana yakın bir insan olduğunu dile getiren Ozan, “Dışarıdan öyle gözükmüyor ama Fatih hoca çok cana yakın. Konuşma tarzı, bilgisi çok üst düzey. Aramız çok iyi. Maçlarda da oynatması olsun, diyaloglar olsun çok iyi bir hoca. Milli takıma gitmemde Şenol Hoca’nın payı da büyük. Bursaspor’da oynamasam oraya gidemezdim. İkisi de Türkiye’nin en iyi teknik direktörlerinden biri. Önemli olan onlardan bilgi almak” diye konuştu.

“’BURAYI BURSASPOR KAMPINA ÇEVİRDİNİZ’ DEDİLER”

A Milli Takımı’na Bursaspor’dan 6 futbolcunun çağrıldığının hatırlatılması üzerine yıldız isim, “Bütün futbolcular ‘Bursaspor kampına çevirdiniz burayı’ dediler. Büyük bir ekip olduk. Bu durum bizi biraz daha rahatlatıyor. İnanılmaz bir özgüven geliyor. Şener ağabeyin ne yapacağını biliyorum. Ona göre rahat oynuyorum. Gökhan ağabey oynasa ne yapacağını bilmiyorum. Çünkü onunla çok fazla beraber oynamadım” şeklinde konuştu.

"HOLLANDA YENİLMEYECEK BİR TAKIM DEĞİL"

EURO 2016 Elemeleri’nde oynanan Hollanda maçıyla ilgili sorulan bir soruya ise Ozan Tufan, “Fatih hoca o maça çıkarken iki plan belirledi. Ya atak yapacaktık, ya da savunma oynayacaktık. Hollanda maçında geriye çekilme kararı aldık. Orta sahalar için zor oldu. Daha dakika 15’te nefes alamıyordum. Bir sağa, bir sola koştum. Zaman geçmedi, hücuma da çıkamıyoruz. Selçuk ağabey, Mehmet ağabey nefes nefese kaldık. Neredeyse ceza sahası içinde basıyorlardı. Baskıyı atlamadık. Sonra açılmaya başladık. Gol gelince rahatladık. Takımın disiplini çok iyiydi. Ben ilk defa saha içinde bu kadar disiplinli bir maç oynadım. Hollanda yenilmeyecek bir takım değil. Kazakistan onları zorlamıştı” dedi.

“5-0 OLSA BU KADAR ETKİLEMEZDİ”

Gol yedikleri pozisyonu da anlatan Ozan, “İkinci yarı Sneijder ile bire bir oynuyordum. Tehlikeli şutları var. Tutacağım ama pozisyon icabı içeri giriyorum. Sneijder kendini sürekli boşa atıyor. Korkuyorum bir şey olacak diye. En sonunda istemediğimiz bir şey oldu. Maçtan sonra Gökhan ağabeyin dediği gibi 5-0 yenilseydik bu kadar etkilemezdi. Yeneceğimiz bir maçı verdik” dedi.

“HER MEVKİDE OYNUYORUM”

Hollanda maçından sonra yaşanan sakatlıklar sebebiyle teknik direktör Fatih Terim’in kendisini stoper mevkiinde oynattığını aktaran Ozan, “Bu çok artı bir şey. Bu devirde futbolda çok yönlü olmak lazım. Sağ açık oynuyorsan, sağ bekte oynaman lazım. Her mevkide oynama özelliğim var. Bizim takım biraz eksik. Biri sakatlandığı zaman hoca bana söylüyor.” diye konuştu.

“HATA YAPINCA GOL YİYORUZ”

Yaptıkları hataların puan kayıplarına yansıdığını ifade eden genç yıldız, “Hata yapınca gol yiyoruz. İnanılmaz bir futbol oynuyoruz. Milli takıma gittiğimizde herkes Bursaspor çok iyi diyor. Tek eksiğimiz takımın tecrübesiz olması. Skoru koruyamıyoruz. Nerede, ne yapacağımızı bazen bilmiyoruz. En büyük eksiklerimizden biri bu. Beşiktaş maçında skoru korusak çok iyi olacaktı. 3-2 yenildiğimiz Beşiktaş maçında çok üzülmüştüm. Bir anlık dalgınlığa geldik ve skoru koruyamadık. Takım çokta yorulmuştu. O maça çok üzülmüştüm. 2-2 bitse çok daha iyi olacaktı” şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE HATA YAPACAKTIR"

Ligin 27. haftasında oynanacak Fenerbahçe karşılaşmasını da değerlendiren Ozan, şunları söyledi:

“Fenerbahçe’nin şampiyon olup, olamayacağı belli değil. Biz zaten rahatız. Kaybedecek bir şey yok. Onların büyük bir sıkıntıları, şampiyonluk stresleri var. Onlar hata yapacaktır. Biz soğukkanlı bir takımız.”

"ŞENOL HOCA İNŞALLAH BİZDE DEVAM EDER"

Şenol Güneş hakkında da görüşlerini bildiren Ozan Tufan, “Benim sıkıntılarım vardı. İki günde bir Şenol hoca ile görüşüyoruz. Odasına olumsuz gidiyorum, olumlu çıkıyorum. Sinirli gidiyorum, rahat çıkıyorum. Sahaya da bunu yansıtıyor. Taraftarlarda hocayı seviyor. Karakteri de çok düzgün. İnşallah bizde devam eder” dedi.

“PREMIER LİG’DE OYNAMAK İSTİYORUM”

Hayalinin Premier Lig’de forma giymek olduğunu söyleyen Ozan, “Türkiye Kupası’nı burada kaldırıp, bir an önce yurt dışını görmek istiyorum. Premier Lig’de oynama isteğim var. Maçlarını hiç kaçırmam. Beni bağlayan futbola sahipler. İnanılmaz bir ortam var. En kötü takımla en iyi takım oynasın skorun ne olacağı belli değil. Gönlümde Premier Lig var. İnşallah orada oynarım” ifadelerini kullandı.

“TARAFTAR BASKISIYLA GAZA GELİYORUZ”

Yeşil-beyazlı taraftarlara da mesaj gönderen Ozan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben altyapıda oynarken ’Atatürk Stadı’nda dolu tribünler önünde oynayayım başka bir şey istemiyorum’ dedim ama A takıma çıktıktan sonra dolu tribünler önünde oynayamadım. Bursa’da seyirci baskısıyla gaza geliyoruz. Son maçlarda fazla ilgi göstermiyorlar. Bu bizi biraz üzüyor. Onlar bizim için ekstra güç. Ligde bitmek üzere ama kupa maçlarına ilgi göstermelerini istiyorum. Onlar bizim arkamızda olduğu sürece yenemeyeceğimiz takım yok.”

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Konuralp beyleri şampiyonluğa yürüyor20 Şubat 2024 Salı 15:13
  • Düzce’de amatör spor kulüplerine destek19 Şubat 2024 Pazartesi 21:05
  • Basketbolda şampiyon belli oldu19 Şubat 2024 Pazartesi 09:53
  • Bilardoda şampiyon Kazım Canbul19 Şubat 2024 Pazartesi 09:49
  • Hedefi 12’den vurdular16 Şubat 2024 Cuma 14:52
  • Dilber Doğru milli takımda16 Şubat 2024 Cuma 09:18
  • Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandılar15 Şubat 2024 Perşembe 14:53
  • Maç bileti Başkan Özlü’den14 Şubat 2024 Çarşamba 16:37
  • Yenilmeden şampiyon oldular12 Şubat 2024 Pazartesi 12:37
  • Futsal müsabakaları sona erdi10 Şubat 2024 Cumartesi 09:32
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim