• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Smit Summit 15’in İlk Tanıtım Filmi Yayınlandı

Smit Summit 15’in İlk Tanıtım Filmi Yayınlandı
Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü (SMK) tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Sosyal Medyada İletişim Tasarımı Zirvesi (SMİT SUMMİT) etkinliğinin ilk tanıtım filmi yayınlandı. Tanıtım filmi...

Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü (SMK) tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Sosyal Medyada İletişim Tasarımı Zirvesi (SMİT SUMMİT) etkinliğinin ilk tanıtım filmi yayınlandı. Tanıtım filminde sosyal medyanın bir anda kaybolması ve bir kahramanın sosyal medyayı kurtarmak için sarf ettiği çaba anlatılıyor.

Geçtiğimiz yıllarda hızlı bir şekilde gelişen ve önem kazanan sosyal medyanın sahip olduğu gücün anlatılacağı etkinlikte, sektörün ileri gelenleri ve öğrenciler arasında köprü kurularak öğrencilerde farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor. Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilecek olan etkinlikte sosyal medya fenomenleri, medya ve iş dünyasının önemli isimleri, reklam ajansları ve sözlük kurucuları yer alacak.

İLK TANITIM FİLMİ PAYLAŞILDI

Etkinliğe sayılı günler kala kulüp öğrencileri hazırlıklarına hız vermeye başladı. Sosyal Medya Kulübü, geçtiğimiz günlerde SMİT SUMMİT 15’in ilk tanıtım filmini yayınladı. Tanıtım filminde sosyal medya tüm dünyada bir gecede kaybolması ve bir süper kahramanın sosyal medyayı kurtarmak için epey çaba sarf etmesi anlatılıyor. Filmin süper kahramanı, sosyal medyanın yok olmasına sebep olan bir ‘’varlık’’ tarafından yakalanarak yok ediliyor. Tanıtım filminden sonra yayınlanacak olan ve filmin devamı animasyon filminde ise, ilk tanıtım filminde akıllarda kalan sorular cevaplarını bulacak. Kulüp öğrencileri, tanıtım filminin devamının nisan ayının ortalarında yayınlanacak olan animasyon filmiyle izleyiciye aktarılacağını belirttiler.

“SOSYAL MEDYA ARTIK GÜNÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

İlk tanıtım filminin hazırlanmasında kulüpteki arkadaşlarının çok fazla çalıştığını ve sonuç olarak çok güzel bir iş ortaya çıktığını ifade eden Sosyal Medya Kulübü Başkanı Ahmet Balat, kulübün 3 yıl önce kurulduğunu bildirdi. Türkiye’nin ilk resmi "Sosyal Medya Kulübü" olduklarını aktaran Balat, iletişim sektörüne yönelik her yıl birçok etkinlik düzenlediklerini vurguladı. Balat, “Biz her zaman Sosyal Medya Kulübü olarak ’Sosyal medya olmasaydı ne olurdu?’ diye düşünüyoruz. Çünkü sosyal medya artık günümüzde çok önemli bir yere sahip. Artık dev holdinglerden bir mahalle bakkalına kadar herkes sosyal medyayı kullanıyor. Artık insanların ismi bile sosyal medyada belirli bir kimlik altında yer alıyor. Sosyal medya bu kadar önemliyken biz Sosyal Medya Kulübü olarak çıtayı biraz daha yükseltip insanların ilgisini çekebilecek bir tanıtım filmi yapmayı düşündük” dedi.

“HERKESİN İLK UYANDIĞINDA YAPTIĞI ŞEY TELEFONUNU ELİNE ALMAK”

İlk tanıtım filmi hakkında da bilgiler veren SMK Başkanı Ahmet Balat, bir varlığın bir gecede dünyadaki sosyal medyayı ele geçirdiğini ve insanların bu durum karşısında inanılmaz hayrete düştüğünü belirtti. Balat, “Herkes artık ilk uyandığında telefonunu eline alıyor. Sosyal medya bu derece önem arz ediyor. İnsanlar bu duruma çok şaşırıyor. Biz de bir hayali karakter oluşturduk. Bu hayali karakter de sosyal medyayı kaçıran varlığın gazabına uğruyor. Bu varlık, kahramanımızı da kovalıyor filmin başından sonuna kadar. Bunun sonucunda bu varlık bizim sosyal medyanın başkarakterini de bir şekilde yok ediyor. Filmin sonunda sosyal medya çok yakında gibi bir konuşma ile filmi noktalandırıyoruz” diye konuştu.

Sosyal Medya Kulübü olarak daha önce hiçbir kulübün yapmadığı şeyi yaptıklarını belirten Ahmet Balat konuşmasına şöyle devam etti:

“Gerek tanıtım filmimiz gerekse animasyon filmimiz tamamen profesyonel eller tarafından hazırlanıyor. Animasyon filmimiz de bitme aşamasında şu anda. Sadece seslendirme aşaması kaldı. Onu da önümüzdeki günlerde yayınlayacağız. Animasyon filmimiz biraz daha tanıtım filmimizin devamı niteliğinde olacak. “Sosyal medyayı kim kaçırdı, bunun sonucunda ne olacak?” gibi sorular animasyon filmimizde cevabını bulacak. Animasyon filmimizin sonunda da SMİT SUMMİT’e detaylı bir şekilde yer verip, etkinliğe katılacak isimleri açıklıyoruz. Bizler Sosyal Medya Kulübü olarak İletişim Bilimleri Dekanlığına, kulüp danışmanımız Doç. Dr. Yavuz Tuna’ya ve Radyo A’nın haber direktörü seslendirmen Serdar Lütfi Yiğit’e bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.”

Sosyal Medyada İletişim Tasarımı Zirvesi etkinliği, 28 Nisan’da tüm gün boyunca Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (AKM)’de gerçekleştirilecek.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim