• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Toplu Taşıma Araçlarında Unutulan Eşyalar Görenleri Şaşırtıyor

Toplu Taşıma Araçlarında Unutulan Eşyalar Görenleri Şaşırtıyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy, toplu taşıma araçlarında eşyalarını unutan vatandaşların eşyalarını kolaylıkla alabileceğini söylerken, unutulan eşyaların arası...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy, toplu taşıma araçlarında eşyalarını unutan vatandaşların eşyalarını kolaylıkla alabileceğini söylerken, unutulan eşyaların arasında davul ve kına tepsisinin olması görenleri şaşırtıyor.

Toplu taşıma araçlarında vatandaşların eşyalarını unutabildiğini belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hayri Naziksoy, "Bildiğiniz gibi Kayseri Büyükşehir Belediyesinin sınırları artık büyüdü. 1 milyon 400 bine yakın insanımız var. Dolayısıyla günlük 350-360 bin insanımız toplum taşıma araçlarından yararlanıyor. Tabi biz bundan çok mutluyuz. Dolayısıyla günlük bu kadar sirkülasyon içerisinde elbette kayıp eşyaların olması çok doğaldır" dedi.

’Gerek otobüslerde gerekse raylı sistem araçlarında günlük birtakım eşyalar unutulmaktadır’ diyen Naziksoy, "Bunlar neler olabiliyor; işte şemsiyeler, gözlükler, cüzdanlar, kredi kartları, telefonlar, alışveriş çantaları gibi eşyalar toplu taşım araçlarında unutulmaktadır. Toplu taşım araçlarında unutulan eşyayı şoförümüz hareket amirliğine getirdiği zaman o bir tutanak eşliğinde tutulur. Daha sonra 3 ay hareket amirliğinde bekletilir, sonra da Karpuzatan’da ki tesislerimize gönderiyoruz. Orada sağlığa zarar verecek olan eşyalar varsa bunlar imha ediyoruz. Unutulan eşyaların yüzde 80’nini yerine ulaştırıyoruz. Banka kartı kaybedenler olursa bankayı arıyoruz. Kimliği kaybolanları arayıp bulabiliyoruz. Cep telefonlarını unutanların telefonları açıksa yakınlarını arayarak ulaşıyoruz. Vatandaşlar unuttukları eşyalarını mutlaka takip etsinler. Unutunca ‘gitti’ diye düşünmesinler" diye konuştu.

Otobüslerde davul, kına tepsisi görenleri şaşırtırken, daha çok biberon, oyuncak, baston, şapka, okul defter ve kitapları, klasörler, spor çantalar, cep telefonları, cüzdanlar, gözlük, makyaj malzemeleri unutuluyor.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim