• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye Liselerarası Doesef 2015 Proje Yarışması Başladı

Türkiye Liselerarası Doesef 2015 Proje Yarışması Başladı
Dördüncü Türkiye Liselerarası Proje Yarışması DOESEF (Doğanata Education Science Energy Engineering Fair) İzmir Özel Fatih Koleji’nde başladı. İzmir Fatihli öğrencilerin sahnelediği Gölgen Yeter Türk...

Dördüncü Türkiye Liselerarası Proje Yarışması DOESEF (Doğanata Education Science Energy Engineering Fair) İzmir Özel Fatih Koleji’nde başladı. İzmir Fatihli öğrencilerin sahnelediği Gölgen Yeter Türkiye’m adlı gösteri açılışa damga vurdu.

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Üniversitesi ve İzmir Özel Fatih Koleji tarafından düzenlenen yarışma sergisi öncesi İFK Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ender Karabulut, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kayhan Erciyeş, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Beden eğitimi öğretmenleri tarafından hazırlanan gösteride öğrenciler perdeye yansıtılan gölgeleriyle izleyenleri Türkiye yolculuğuna çıkardı. Gölgeleriyle İzmir Saat Kulesi, İstanbul Kız Kulesi, tarihi mekanlar, Anıtkabir ve diğer turizm mekanlarını canlandırdı.

“DOESEF EĞİTİMDE SÜREÇ AÇIYOR”

Açılış töreninde konuşan İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek başladı. DOESEF’in uluslararası nitelik kazanmaya başladığının altını çizen Doğanata, globalleşme denilen sürecin çok hızla her şeyin değişimine neden olduğunu söyledi. İnovasyonun artık hayatın bir parçası olduğunu belirten Doğanata; “Bunu yapabilen firmalar, üreticiler, dağıtım kanalları yaşamını sürdürüyor, bunu organize edemeyenler silinip gidiyor. Bu ülkeler için de geçerli, daha çok patent üretenler ismini yazıyor ve daha ileri noktalara gidiyor. Ülke olarak maalesef inovasyonun birinci liginde olduğumuzu söyleyemeyiz. Ama bunun için çalışıyoruz. DOESEF gibi organizasyonlar eğitimde bir süreç açıyor. Yarışmalar öğrencilerimize proje bazlı eğitimle kendilerini geliştirme imkanı sunuyor. Eğitimde artık ezberci değil, araştıran, geliştiren, sorgulayan insanlar yetiştirmek zorundayız. Bunu başarabilirsek önümüzdeki asırda Türkiye geleceğe imzasını atacaktır” dedi.

KAYHAN ERCİYEŞ: “GENÇLER, HAYATI DAHA YAŞANABİLİR KILAN ÇEVREYE DUYARLI TEKNOLOJİ ÜRETİN”

İzmir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kayhan Erciyeş de gençlere hitap ederek şunları söyledi: “Son 2 günde elde edilen veri son 2 yılda elde edilen verinin volümüne eşit. Son 2 yılda kaydedilen veri olarak toplam insanlık tarihinde elde edilen veriye denk durumda. Şöyle diyebiliriz; tarihte şimdiye kadar hiç olmamış biçimde dinamizmin olduğu, daha çok verinin oluşturulduğu ve kaydedildiği bir dönem yaşamaktayız.” Konuşmasında bilimsel gelişmeler ve insanlığın sorunlarından tespitler de yapan Prof.Dr. Erciyeş, gençlerden hayatı daha yaşanılabilir çevreye duyarlı bir dünya ile teknoloji üretmelerini istedi.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim