• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

YTÜ’de “Genç Türkiye Zirvesi”

YTÜ’de “Genç Türkiye Zirvesi”
Cumhuriyet tarihinin en dinamik gençlik projelerinden biri olan “Genç Türkiye Zirvesi 2015” Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde hayata geçiyor.Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Gençlik ve Spor...

Cumhuriyet tarihinin en dinamik gençlik projelerinden biri olan “Genç Türkiye Zirvesi 2015” Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde hayata geçiyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik ortaklığında düzenlenen “Genç Türkiye Zirvesi” Türkiye’yi ‘zirveye’ taşıyacak. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında stratejik hedeflerine ulaşacak “Lider Ülke Türkiye” vizyonu için çalışan Türkiye gençliğinin temsilcilerini buluşturacak bir platform niteliğindeki “Genç Türkiye Zirvesi”nin 3’üncüsü, İnfoloji organizasyonuyla 10-12 Nisan 2015 tarihlerinde “Girişimci Genç, Güçlü Türkiye” ana teması ile hayat buluyor.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında stratejik hede?erine ulaşacak “Lider Ülke Türkiye” vizyonu için olanca gücüyle çalışan, tarihten aldığı güç ve bugünün dinamizmi ile geleceğe yön veren, yöneten, lider ülke özlemini yaşayan Türkiye gençliğinin temsilcilerini buluşturacak bir platform niteliğindeki “Genç Türkiye Zirvesi”nin 3’üncüsü 10-12 Nisan 2015 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde, “Girişimci Genç, Güçlü Türkiye” ana teması ile hayata geçirilecek.

İki gün sürecek Genç Türkiye Zirvesi, “Girişimci Genç, Güçlü Türkiye” vizyonu ile ülkemizi zirveye taşıyacak. Türkiye gençliğinin bir araya geleceği zirvede, “Girişimcilik Politikaları, 21’inci Yüzyıl Eğitim Stratejileri”, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları”, “Kadın Girişimcilik ”, “Uluslararası Girişimcilik”, gibi konu başlıklarında ortak akıl oluşturulacak.

Zirvenin birinci gününün açılış oturumunu İnfoloji Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Muhammed Attila Sevim koordine edecek. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi “Girişimcilik Politikaları ve Yeni Türkiye” başlıklı açılış konuşmasını gerçekleştirecek. Oturumda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da bir konuşma yapacak. Zirvenin ikinci gününün açılış konuşmasını ise, “Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Yeşil Türkiye” teması ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gerçekleştirecek. Zirvede kadınlar da unutulmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam “Kadın Girişimcilik ve Mutlu Türkiye” temalı bir konuşma yapacak. “Uluslararası Girişimcilik ve Büyük Türkiye” konulu oturumda açılış konuşmasını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık yapacak. Zirvenin kapanış konuşması ise Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından gerçekleştirilecek.

“TÜRKİYE’NİN LİDER OLMASI MİRASINA SAHİP ÇIKAN GENÇLERLE MÜMKÜN OLACAK”

Zirve Koordinatörü ve organizasyonu gerçekleştiren İnfoloji Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Muhammed Attila Sevim, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılını sembolik bir milat kabul ederek, “muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak” ideali belli bir vizyon oluşturulmasını, bu hedeflere ulaştıracak stratejiler belirlenmesini ve politikalar uygulanmasını zorunlu kılıyor. Genç Türkiye Zirvesi bu bağlamda Cumhuriyet tarihinin en dinamik gençlik projesi olarak önem kazanıyor” diyerek zirvenin önemine vurgu yaptı.

Bugünün gençlerinin yarının yönetici ve uygulayıcıları olacağı göz önüne alındığında, 2023 hedeflerine ulaşan güçlü bir Türkiye’nin, uluslararası alanda da çok daha etkin, saygın bir aktör ve bölgesinde lider ülke olmasının girişimcilik mirasına sahip çıkan gençler ile mümkün olacağını kaydeden Attila, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılında, Türkiye sahip olduğu tarihi kültürel ve girişimcilik mirasıyla, özellikle iki kutuplu dünyanın sona ermesiyle gittikçe istikrarsızlaşan bir bölgede, demokratik, insan haklarına saygılı, yaşam standartları yüksek, teknoloji üreten, dinamik ve eğitim kalitesi yüksek genç nüfusa sahip bir küresel aktör olarak hem bölgesel sorunların çözümünde uzlaştırıcı bir güç hem de örnek alınması gereken bir ilham kaynağı olacak.”

Türkiye’nin ekonomik büyüme düzeyi ile paralel giden bir insani kalkınma düzeyine ulaşmak zorunda olduğuna vurgu yapan Attila, ekonomik büyümenin uzun vadeli ve sürdürülebilir olması ve bireylerin yaşam kalitesinin yükseltilmesinin ancak genç nüfusun da toplumsal, ekonomik ve politik konulara müdahil olması ve katkıda bulunması ile mümkün olacağına dikkat çekti.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Düzce Üniversitesi’nin mezuniyet gururu13 Temmuz 2023 Perşembe 09:50
  • Tüm Soruları yanıtlayan TED’li öğrenciye plaket07 Temmuz 2023 Cuma 13:43
  • Öğrencilere YKS tavsiyeleri14 Haziran 2023 Çarşamba 09:22
  • Düzce Belediyesinden ödüllü LGS ve TYT sınavı04 Mayıs 2023 Perşembe 13:27
  • Liseliler Düzce Üniversitesi’nde26 Nisan 2023 Çarşamba 17:53
  • İhracat yüzde 18 arttı31 Mart 2023 Cuma 17:06
  • 3 Nisan'da başlıyor30 Mart 2023 Perşembe 16:58
  • Dersler 27 Şubatta başlıyor21 Şubat 2023 Salı 11:14
  • İşte okulların açılacağı tarihler20 Şubat 2023 Pazartesi 12:39
  • Bahçeşehirli olmak için ter döktüler14 Ocak 2023 Cumartesi 13:21
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim