BAYRAM ÖNCESİ MÜJDE GELDİ SİZ DE BİN LİRA ALACAKSINIZ

Bu Haber Milyonları sevindirecek

Bayram Öncesi Müjde Geldi Siz De Bin Lira Alacaksınız

14 Temmuz 2018 Cumartesi 01:23

Bayram ikramiyesi emeklilerin yüzünü güldürdü. İkramiye yardımıyla ek gelire kavuşan emekliler, yeni ödeme için gün sayıyor. İlk bin liralık ikramiye Ramazan Bayramı öncesinde ödenmişti. Emeklilere, Kurban Bayramı öncesinde de bin lira ikramiye verilecek.

1-176.jpg

Yasaya bakılırsa, ikramiyeden yararlanmak için ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alıyor olmak gerekiyor. Doğrusu Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bin lira ikramiyeyi alabilecek. Toplumsal Güvenlik Kurumu`na emeklilik için arzuçe verilen tarih büyük örutubet taşıyor. Kurban Bayramı`nda ikramiye 31 Temmuz`a kadar emekliliği hak eden ve bu tarih de dahil olmak üzere emeklilik için arzuçesini verenlere ödenecek.

1 Ağustos ve ondan sonra emekliliğe hak kazanan ve istekçesini verenler ise bu yıl Kurban Bayramı`nda ikramiye alamayacak. Dini bayram ikramiyesi yalnız emeklilere ödenmiyor. Malulen emekli olmuş malullük aylığı alan kişilere de bin lira ikramiye veriliyor. Dul ve yetimler ile devamlı iş göremezlik geliri alanlara da ikramiye ödeniyor. Ancak ödenecek meblağ, ölüm aylığı/iş göremezlik oranı üzerinden hesaplanıyor.Örneğin; yüzde 50 ölüm aylığı bağlanan kadına, 500 lira ikramiye ödeniyor. 2 aylık alanlara ise hangisinde oran daha yüksek ise onun üzerinden ödeme yapılıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.