BİLMENİZ GEREKEN 15 DETAY

Püf Noktalrı Sayesinde Çok Kar Yapacaksınız

Bilmeniz Gereken 15 Detay

09 Aralık 2018 Pazar 19:49

Kış geldi; doğalgaz faturalarıyla birlikte elektrik faturalarındaki artış da çoğaldı. Aslında birkaç küçük hamleyle faturanızdaki rakamı yüzde 30’a kadar indirebilirsiniz. İşte o küçük detaylar! 1- Enerji tasarruflu ampuller kullanmak elektrik faturasındaki rakamı yüzde 2 ila 8 oranında indiriyor; bunu unutmayın.

1-977.jpg

2- Gün ışığından yararlanmak önemli; perdelerinizi gündüz açık tutun ve mobilyalarınızı gün ışığını engellemeyecek şekilde yerleştirin. Hem ısınmadan hem aydınlatmadan tasarruf edin. 3- Duvarları açık renkte boyayın; daha çok ışık yansıması elde edin. 4- Lambalarınızı temiz tutun. 5- Telefon, bilgisayar ve televizyonlarda wifi ve bluetooth’u kapalı tutmaya özen gösterin. 6- En fazla enerji harcayan elektrikli ev aletlerinden biri de saç kurutma makinesi… Saçınızı kuruladıktan sonra kurutma makinesini en düşük ayarda kullanmaya özen gösterin. 7- Ütü en fazla elektrik enerjisi harcayan ev aletidir. Ütü yaparken son parçayı ütünün fişini çekerek ütünün kendi ısısıyla ütüleyebilirsiniz. 8- Çamaşır makinesini ne kadar düşük sıcaklıkta çalıştırırsanız elektrikten o kadar tasarruf edersiniz; bunu unutmayın. 9- Geceleri uyurken ve kullanmadığınız dönemlerde havalandırma sistemini kapatın.

2-845.jpg

10- Klimanız eskidiyse mutlaka yenileyin; özellikle 8 yıldan daha eskiyse bir an önce değiştirin çünkü elektrik faturasına eski klimaların yansıması büyük! 11- Mikrodalga fırınları kullanın çünkü geleneksel fırınlara göre yüzde 70’e yakın daha az elektrik harcarlar. 12- Beyaz eşyalarda A++ ürünleri tercih ederseniz; yüzde 20 ila 35 arasında tasarruf sağlayabilirsiniz. 13- Kızartma için elektrikli ocakları değil, fritözleri tercih edin; yüzde 30’a yakın tasarruf sağlayın. 14- Elektronik aletler prize takılıyken çalışmasalar bile enerji harcarlar.Aç-kapa düğmeli uzatma kablosu kullanmak, elektronik aletleri kullanmıyorken tek tuşla hepsini kapamaya yardımcı olur. 15- Özellikle bulaşık makinelerinizi tam kapasiteyle kullanmaya özen gösterin. Çünkü bulaşık makineleri yarı doluysa her daim daha fazla elektrik tüketirler.

1-977.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.