GELECEĞİN YOĞUN BAKIMCILARI SAMSUN’DA YETİŞİYOR

Hastanelerin yoğun bakımlarında çalışacak sağlık personellerinin yetiştirildiği Yoğun Bakım Sertifikasyon Kursu, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başladı.Kurs hakkında bilgi veren Samsun Kamu...

Geleceğin Yoğun Bakımcıları Samsun’da Yetişiyor

14 Nisan 2015 Salı 14:44

Hastanelerin yoğun bakımlarında çalışacak sağlık personellerinin yetiştirildiği Yoğun Bakım Sertifikasyon Kursu, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başladı.

Kurs hakkında bilgi veren Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Dursun M. Mehel, Samsun’un bu eğitimi verme yetkisine sahip Türkiye’deki 6 ilden biri olduğunu, geleceğin yoğun bakım hemşirelerini yetiştirmenin ve Türkiye’ye kazandırmanın gururunu taşıdıklarını söyledi. Kursa, Amasya’dan Artvin’e, Tarsus’tan Tunceli’ye, Diyarbakır’dan Tokat’a kadar birçok farklı yerden kursiyerin katıldığını belirten Genel Sekreter Mehel, “Bir ay sürecek kursun Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde ve tamamen bu hastane çalışanlarından oluşan profesyoneller tarafından verilecek. Kurs sonrası başarılı olan personellerin illerinde yoğun bakım ünitelerinde hizmet vermeye başlayacak" dedi.

Kursta eğitim veren grupta olmaktan ayrıca mutlu olduğunu belirten Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan ise Türkiye’nin sağlık personeli yetiştirme konusunda önemli hastanelerinden biri olarak, kursiyerlerin Samsun’dan olumlu izlenimlerle ve iyi bir eğitimle ayrılması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.