KIRMIZI GÜZELİN ÖNEMLİ 8 FAYDASI

Kırmızı Güzelin Önemli 8 Faydası

Kırmızı Güzelin Önemli 8 Faydası

17 Ocak 2019 Perşembe 22:03

Özellikle A, B, C ve P vitaminleri açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kırmızı pancar pek çok hastalıkta mücadele etkili olmasının yanı sıra bağışıklık sisteminin de güçlenmesinde büyük bir öneme sahiptir.Kırmızı Pancarın Sağlığa Faydaları 1-Kanser ile mücadele oldukça etkili bir yapıya sahiptir.

1-20190117220553.jpg

Özellikle sebzeye yoğun olarak kırmız rengini veren pigmentlerin kanserli hücrelerin üremesini durdurmada ve hücrelerin oluşumunun önüne geçmede oldukça etkilidir. 2-Bağışıklık sistemini güçlendirerek çeşitli hastalıklara karşı daha güçlü olmasını sağlar. Özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi kış hastalıklarında hem hastalığın oluşum sürecinde hastalığın daha kısa sürede atlatılmasına yardımcı olur hem de hastalığın tekrarlamasının önüne geçer. 3-Vücutta iltihap ve enfeksiyon oluşumunun önüne geçer. 4-Özellikle kırmızı pancar suyunun hiper tansiyon için oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Kırmızı pancar suyunun havuç suyu ile karıştırılarak tüketilmesi sonucunda ise alyuvarların sayısında artış meydana gelmektedir. Yani anemi ile de mücadele eder ve vücudu toksinlerden arındırır.

2-20190117220553.jpg

5- İlerleyen yaşla beyne giden kan akışı yavaşladığından bilişsel fonksiyonlar giderek azalıyor. Beyin hücrelerinin kanlanmasındaki azalma bunama ve Alzheimer ile ilişkilendiriliyor. 7- Ayrıca yaşlanmayı yavaşlatır ve kan damarlarını korur. Pancar, antioksidan, selüloz ve sindirimi artıracak özel bir lif türü olan pektin açısından zengindir. 8- Bu sağlıklı sebze, yağlı karaciğer hastalığına karşı da korur. Pancar kan akışını hızlandırır, kolestrol seviyelerini düzenler ve karaciğer sağlığını korur.Kırmızı pancarı kimler tüketmemelidir? 136 gram gelen yumru bir kırmızı pancar 106 mg sodyum içeriyor. Bu da aşırı tüketiminin riskli olabileceğini gösteriyor.

3-831.jpg

Yine diyabet hastaları da 136 gramlık bir pancarda 9 gram şeker bulunduğu için aşırı tüketmemelidir" diyor. Diyabet hastalarının haftada 2-3 kez 1 yumru tüketmesi, hipertansiyon hastalarının da günde en fazla 1 su bardağı kadar suyunu içmesinin dozunda olduğunu belirtiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.