METEOROLOJİ UYARDI!.. KAR GELİYOR

Meteoroloji uyardı!.. Kar geliyor

Meteoroloji uyardı!.. Kar geliyor

26 Kasım 2016 Cumartesi 18:16

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hava sıcaklıklarının salı günü yurdun kuzeybatısından başlayarak iç ve batı kesimlerinde azalacağını duyurdu.

Salı gününden sonra yurdun büyük bölümünde kar yağışı görülmesi bekleniyor. Çarşamba günü Ankara, Bolu, Eskişehir, Bilecik, Kütahya’ya kar, İstanbul’da ise karla karla karışık yağmur yağması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Çarşamba ve Perşembe günleri yurdun kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceğini belirtti. Meteoroloji’nin yaptığı açıklama şu şekilde; ”Yüksek basınç sisteminin etkisi altında yağışsız bir dönem geçiren ülkemizin, Pazar günü öğle saatlerinden sonra batı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Bu sisteme ilave olarak Salı günü, yurdumuzun kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte, özellikle Çarşamba ve Perşembe günleri yurdumuzun kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Salı günü yurdun kuzeybatısından başlayarak; zamanla iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Cumartesi günü; yurdumuzda yağış beklenmiyor. Kuzey kesimlerin parçalı bulutlu diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.”

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.