MİLYONLARA ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ!

Milyonların beklediği haber geldi

Milyonlara erken emeklilik müjdesi!

19 Temmuz 2018 Perşembe 00:48

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın dün açıkladığı ve içinde bedelli askerlik ile ilgili düzenlemenin de olacağı torba yasada üç sürpriz maddenin daha olduğu ortaya çıktı. Müjdeler peş peşe geldi. Bunlardan biri sağlık personeline de yıpranma hakkının verilmesiyle ilgili.

1-217.jpg

Sağlık personeli yasa çıktıktan sonrasında ağır işte çalışan personel şeklinde 60 günlük yıpranma hakkı elde edecek. Doktor, ebe, hemşire kısacası sağlıkçılar 4 senedir yıpranma hakkıyla ilgili düzenleme bekliyordu. Düzenlemeye göre; devlette ve özel sektörde çalışan sağlıkçılar her 1 yıl için 60 gün yıpranma hakkı elde edecek. Bu da 6 yıla karşılık 1 yıl, 24 yıl çalışmaya karşılık 4 yıl yıpranma anlamına geliyor. Böylece sağlıkçı primi erken tamamlayacak. Son çıkan yasaya göre yıpranma kapsamındaki süreler en fazla 3 yıl yaştan düşülüyor. Kısaca sağlıkçı 3 yıl erken emekli olabilecek.

2-179.jpg

Bir öteki düzenleme de şans oyunları ile ilgili. Düzenleme ile Spor Toto’nun dağıtacağı ikramiye oranı ciddi oranda artıyor. Gerekçede amacın yasa dışı bahis oyunlarının önüne geçmek olduğu açıklandı. Teklife eklenen madde ile Kanal İstanbul’un yap-işlet-devret yöntemiyle ihaleye çıkarılmasına olanak tanınıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.