SAFVET KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ FİDAN DİKTİ

Bursa’da kaliteli eğitim sektörünün öncülerinden olan Nilüfer Eğitim Kurumları, öğrencilere çevre sevgisi aşılıyor. İnegöl’de eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Nilüfer Safvet Koleji, sosyal sorumlul...

Safvet Koleji Öğrencileri Fidan Dikti

07 Nisan 2015 Salı 13:43

Bursa’da kaliteli eğitim sektörünün öncülerinden olan Nilüfer Eğitim Kurumları, öğrencilere çevre sevgisi aşılıyor. İnegöl’de eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Nilüfer Safvet Koleji, sosyal sorumluluk projelerine fidan dikme kampanyası ile devam etti.

Nilüfer Safvet Koleji öğrencileri, yeşili ve ağacı sevdirmek için çeşitli kampanyalar düzenleyerek İnegöl’de örnek bir çalışma ortaya koydu. Nilüfer Eğitim Kurumları, her yıl geleneksel olarak çam fidanını toprakla buluşturmanın planlandığı kampanyaya bu yıl İnegöl de katılmış oldu. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen fidanlar öğrenciler tarafından Sungurpaşa mevkiinde ormana ait bölgeye dikildi.

Özel Safvet Koleji Müdürü İsmail Göbül, anlatarak ya da göstererek verilen eğitimlerin genellikle yetersiz kaldığını, çocukların yaparak, yaşayarak öğrenmesinin çok daha önemli olduğunu belirtti. Gölbil, fidan dikmenin çocukların gelişimde önemli bir unsur olduğunu ifade ederek, “Ağaç dikmek gibi önemli bir konuda işi bizzat minik öğrencilerimizin yapması, onların kişilik gelişimini çok olumlu etkiliyor. Öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimizi tabiatı koruma şuuruyla yetiştiriyorlar. Çevreyi koruma ve sahip çıkma medeni insanların yapacağı bir iş” dedi.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.