TRİATLON YARIŞMALARI SİLİFKE’DE YAPILDI

Türkiye Triatlon Federasyonu 2015 yılı programı kapsamında düzenlenen Salcano Mersin-Taşucu Triatlon yarışları Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu mahallesinde yapıldı.174 sporcunun katılımıyla ge...

Triatlon Yarışmaları Silifke’de Yapıldı

12 Nisan 2015 Pazar 10:43

Türkiye Triatlon Federasyonu 2015 yılı programı kapsamında düzenlenen Salcano Mersin-Taşucu Triatlon yarışları Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu mahallesinde yapıldı.

174 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen yarışmalarda elit ve yaş guruplarındaki sporcular, bin 500 metre yüzüp 40 kilometre bisiklet parkurunun ardından 10 kilometre koştular. Gençler, 750 metre yüzüp 20 kilometre bisiklet parkurunun ardından 5 kilometre, yıldızlar 375 metre yüzüp, 10 kilometre bisiklet parkurunun ardından 2 bin 500 metre koştular.

Federasyon Başkanı Hamdi Güneş yaptığı açıklamada, bu yarışmalarda yaş gruplarında iyi derece yapanların Avrupa ve Dünya çapında yapılacak şampiyonalarda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanacaklarını söyledi.

2016 Olimpiyatlarında Türkiye’nin temsil edilmesini kendilerine hedef koyduklarını belirten Güneş, "Bunda da kararlıyız ve 2016 olimpiyatlarına katılacağımızı ümit ediyoruz. Sporcularımız bu yönde yoğun bir tempo ile hazırlanmaktalar. Türkiye’de triatlon son derece hızlı gelişmekte. Her yıl yüzde 2025 civarında sayılarımızda artış sağlanmakta. Biz bundan dolayı mutlu oluyoruz. Avrupa Federasyonu nezdinde de bu yıl federasyonumuz 5 kademe arasında 4. kademeye yükseldi. Geçen yıl 3. kademede temsil ediliyorduk. Bunun anlamı da şu oluyor, gelecek yıl yapılacak olan Avrupa şampiyonasına kulüplerimiz katılma hakkı kazandılar. Avrupa şampiyonasına sadece 4. ve 5. kategorideki ülkeler katılabilecekler. Kulüplerimiz de bu yönde çalışmalarına başlayacaklar. Burada bize destek olanlara da teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz da, yarışlara ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.