YENİDÜNYA, GREVDEKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Kastamonu’da bir fabrikada devam eden grevdeki işçileri ziyaret ederek, işçilerin sadece emeklerini istediğini söyledi.Prof. Dr. Ahmet...

Yenidünya, Grevdeki İşçileri Ziyaret Etti

15 Nisan 2015 Çarşamba 15:08

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Kastamonu’da bir fabrikada devam eden grevdeki işçileri ziyaret ederek, işçilerin sadece emeklerini istediğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Caner Yenidünya, Kastamonu’da bir fabrikada yaklaşık 78 gündür grevde olan işçileri ziyaret ederek, destek verdi. Prof. Dr. Yenidünya, emeğiyle geçinen işçilerin, sadece emeklerinin karşılığını almak için greve gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yenidünya, Ağaç-İş Sendikası Kastamonu Şube Başkanı Kadir Çömlekçi ve grevdeki 212 işçi ile görüşerek, istek ve taleplerini dinledi.

Fabrikada işçilerin yaklaşık 3 aydan beri grevde olmasına rağmen anlaşmazlığın çözümü için herhangi bir somut adım atılamamasının düşündürücü olduğunu belirten Yenidünya, ağır ve tehlikeli sayılabilecek işyeri koşullarında çalışan işçilerin ancak asgari ücrete yakın bir ücret alabildiklerine dikkat çekti.

Prof. Dr. Yenidünya, “İşçiler işverenden sadece emeklerinin karşılığı olan ücreti talep ediyorlar. Çalışan insanların, insanca bir yaşam sağlayacak ücret istemesinden ve çalışma koşullarının düzeltilmesini talep etmelerinden daha doğal bir şey olamaz” dedi.

Prof. Dr. Yenidünya, fabrikada işvereninin, işçilerin bu haklı taleplerini sendikayla oturup konuşmaya devam etmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi, “İşvereninin, tek derdi evine ekmek götürmek, ailesinin, çocuklarının eğitim, sağlık, beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlarını alın teriyle karşılamak olan işçilerimizin bu haklı taleplerini görmezden geleceğini sanmıyorum. Sendikayla işverenin en kısa sürede bir masa etrafında bir araya gelerek grevi sonlandırmasını umuyorum. Grevden sadece buradaki işçiler ve işveren zarar görmüyor. Hem Kastamonu, hem ülke ekonomisi zarar görüyor. Sorunun bir an önce çözülmesi için herkesin elinden gelen fedakârlığı yaparak hakça bir çözüme ulaşılması gerekiyor”

Kaynak: IHA

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.