• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

12 milyon emekliye 2 ikramiye. Emeklilere bayram ikramiyesi

12 milyon emekliye 2 ikramiye. Emeklilere bayram ikramiyesi
Başbakan Binali Yıldırım milyonlarca emekliye müjdeyi verdi.

Başbakan Binali Yıldırım milyonlarca emekliye müjdeyi verdi. Yıldırım, ’12 milyondan fazla emekliye senede iki kez 1000’er lira ikramiye vereceğiz’ dedi. İşte detaylar Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Başbakan Binali Yıldırım, emeklilere her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi biner lira ikramiye verileceğini açıkladı.

4-006.jpg

HER YIL 2 İKRAMİYE Başbakan Yıldırım, konuyla ilgili olarak “12 milyon emekli aylığı alan vatandaşımız bulunuyor. Her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz. Ramazan Bayramı öncesi bin lira, Kurban Bayramı öncesi bin lira” ifadesini kullandı. Emekli olmuş 12 milyonun üzerinde vatandaşın olduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, "Emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimiz, şehit yakınlarımız, köy korucularımız var. Her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi birer ikramiye vereceğiz. Ramazan Bayramı öncesi bin lira, Kurban Bayramı öncesi bin lira. Emeklilerimiz daha fazlasına layık, bunun bilincindeyiz" şeklinde konuştu.

2-034.jpg

Bir basın mensubunun, "Bütün bu açıklamaları seçimden önce yapıyor olmanıza muhalefet bir eleştiri getirecektir. Buna ilişkin bir değerlendirmede bulunur musunuz" sorusuna ise Yıldırım, "Eleştiri getirmezlerse şaşarım. Onu tahmin etmek çok zor değil. Biz ne yaparsak yapalım muhalefet açısından hiç makbul bir şey değil. Seçim dönemi olmasa da aynı şeyi söylerler. Bunlar bildikleri ezberleri neyse tekrarlayıp dururlar. Meydanlarda bakıyorum, Ana Muhalefet Partisi Başkanı her gittiği yerde 'herkese bedava tapu, size şu kadar vereceğim, bu kadar vereceğim'" cevabını verdi. Yıldırım, bu paketin maliyetinin ise 24 milyar lira olduğunu söyledi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim