• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

20 Yaşındaki Genç Uykuda Makarna Yüzünden Son Nefesini Verdi, Makarna Yiyerek Nasıl Bir Hata Yaptığını Doktoru Açıkladı

20 Yaşındaki Genç Uykuda Makarna Yüzünden Son Nefesini Verdi, Makarna Yiyerek Nasıl Bir Hata Yaptığını Doktoru Açıkladı
Mutlaka okuyun

2008 yılında Journal of Clinical Microbiology'de yayımlanan bir çalışmada, akşam yemeği yedikten saatler sonra hayatını kaybeden bir kişiden bahsedilmişti. Aradan 10 yıl geçti ve trajedinin ayrıntıları yeniden gündeme geldi. Haberi bu kez 'Dr. Bernard' ismindeki kişi YouTube kanalında paylaştı.

1-20190213223148.jpg

Videoyu milyonlarca kişi izledi. Aynı şeyin bir başkasının başına gelmemesi adına insanlar olaya dair haberleri ve videoları paylaşmaya devam ediyorlar. Olay 2008 yılında gerçekleşti. Belçikalı 20 yaşındaki öğrenci, salçalı makarnayı mikrodalga fırında ısıtıp yedi. Sonradan makarnanın beş gün boyunca oda sıcaklığında bekletildiği ortaya çıktı.A.J. ismindeki kişi yemek yedikten sonra spor yapmak için dışarıya çıktı. Bir saat geçmeden A.J. eve dönmek zorunda kaldı. Başı ağrıyordu, vücudunun farklı yerlerine kramp girmiş, ishal olmuştu ve kusuyordu.

2-20190213223148.jpg

Buna rağmen acile gitmedi ve su içmekle yetindi.A.J. belirtilerin geçeceğini düşündü. Gece yatağına yattı ancak bir daha kalkamadı. A.J. sabah uyanmayınca anne ve babası yatağının baş ucuna gitti. Oğullarını kontrol ettiklerinde nefes almadığını farkettiler. Sonradan ölüm nedeninin 'Bacillus cereus' ismindeki bakteriden kaynaklanan gıda zehirlenmesi olduğu açıklandı. Karaciğeri iflas etti Metro'dan aktarılanlara göre otopside bakterinin çocuğun karaciğerini iflas ettirdiği görülmüş. Dr. Bernard şimdi hazırlanmasının ardından günler geçmiş olan ve düzgün muhafaza edilmeyen yemekler hakkında herkesi uyarıyor.

3-916.jpg

"Hemen herkes makarna yiyor. Bir ya da iki gün bekletirseniz pasta zarar vermez. Ancak makarnayı birkaç saatten fazla dışarıda bekletirseniz tehlikedesiniz. Zaten makarna çok kötü kokmaya başlıyor" dedi.Aslında sorun yemeğin ısıtılması değil. Pişirmenizin üstünden ne kadar süre geçtikten sonra yemeği tekrar yemeniz. Özellikle makarna gibi yemekleri oda sıcaklığında uzun süre bekletmemeniz gerekiyor.Haberi Facebook'ta paylaşarak herkesin makarnanın bu tehlikesinden haberdar olmasını sağlayın. Belki de bir hayat kurtarabilirsiniz.

4-568.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim