• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

24 Yıllık Sorun Çözüldü Temel Atıldı

24 Yıllık Sorun Çözüldü Temel Atıldı
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle 24 yıldır devam eden Basmacılar Çarşısı sorunu çözülerek, Zincirli Kuyu İş Merkezi ve Kütüphanesi adıyla yükselecek binanın temeli atıldı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün göreve gelmesinin ardından ilk yaptığı çalışmaların başında gelen ve istişarelerin akabinde neticelendirilen 24 yıllık Basmacılar Çarşısı sorunu düzenlenen temel atma töreni ile mutlu sona ulaştı.

 Temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Özlü, “4 yıldır bugünü bekliyordum. Buranın hikayesi uzun. Ben kendi payıma düşeni söyleyeyim. Ben problem çözmeyi çok severim. Burası da Düzce’nin bir kronik, kangren olmuş problemi idi. Ben başladığımda 20 yıllık sorundu. Bugün 24 yıllık sorunu konuşuyoruz. Buradaki hissedarlar arasında mutabakat sağlamak, onları anlaştırmak bir hayli zor oldu” dedi.

 

  “Biz yaparız, onlar konuşur”

 Bölgedeki problemin çözümünde anılması gereken birkaç isim olduğunu ifade eden Başkan Özlü, “Aslında bu sorunu çözene kadar Şerefiye Mahallesi’nin kentsel dönüşümü bitmiş olurdu. Burada 24 yıllık sorunu çözerken aynı zamanda çok güzel bir kütüphane yapıyoruz. Zemin kat ve bodrum kat dükkan çarşı, birinci kat ofis olacak. Ama üstteki diğer iki kat kütüphane olacak. Yaklaşık bin 100 metrekarelik olacak. İnşallah diğer iki kütüphaneden sonra üçüncü kütüphanemiz burada olacak. Düzce’nin gençleri burada ders çalışacaklar. Düzce’de eğitimli ve eğitilebilir kesimin yetişmesine küçük bir katkı olacak. Bazıları dalga geçtiler, ‘buraya havuz yap’ dediler. Havuz yapmıyoruz, bina yapıyoruz. Onlar konuşur, dalga geçer, dedikodu ederler, ama biz yaparız. Daha önce de çok çetrefilli sorunlar vardı, sabırla onları da çözdük. Katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Düzce’mize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

 

  “Proje ve çözüm adamı”

 Başkan Faruk Özlü’nün ardından kürsüye geçen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise, “Memleketimize hizmet ettikçe mutlu olan insanlarız. Buranın kronik sorun olduğunu herkes söyledi. Çok ciddi mülkiyet sorunları olan bir konuyu kararlılıkla, ısrarla, inatla çözmek isteyen başkanımız, gerçekten proje ve çözüm adamı. Hangi iş olursa olsun buna göre çalışıyor. Şehrimizin sadece bugününü konuşmuyoruz, bugününü yaşamıyoruz. Şehrin göbeğinde alışveriş merkezi olacak potansiyeli olacak bir yeri kütüphane yapmak her babayiğidin harcı değil. Bu vizyon ister. Bu eğitime inanmışlık, adanmışlık ister. Buranın kütüphane olarak devam etmesi bu şehir için çok büyük bir kazanım” dedi.

 

  “Medeniyet üreteceksek kütüphane yapmak zorundayız”

 Vali Selçuk Aslan ise “Düzce’miz adına bugün bir güzelliğe tanıklık ediyoruz. Uzun yıllardır devam eden kronik bir sorun bugün çözüme kavuşturulmakta. Hayırlı uğurlu olsun. Bir sosyal sorunun ortadan kaldırılması oldukça anlamlı. Tarihte milletler medeniyet iddiasında bulunacaksa, medeniyeti üretecek alt yapı noktasında da adım atmak zorunda. Medeniyet üreteceksek kütüphane yapmak zorundayız. İlimle irfanla yoğrulmak, bu noktada emek vermek zorundayız. Ben belediye başkanımıza kalpten teşekkür etmek istiyorum. Şehrin en gözde yerinin kira getirisi elde etmek yerine, evlatlarımıza kütüphane olarak sunuluyor olması anlamlıdır” şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından dualar okundu ve protokol üyelerinin butonuna basması ile Zincirli Kuyu İş Merkezi ve Kütüphanesinin temeli atıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim