• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

7,6 büyüklüğünde bir deprem daha!

7,6 büyüklüğünde bir deprem daha!
.

AFAD verilerine göre Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Deprem Son Dakika: Kahramanmaraş'taki 7.7'lik depremin ardından 7.6'lık yeni bir deprem daha! Ölü sayısı artıyor

Son dakika deprem haberleri: Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde sabaha doğru saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından çok sayıda büyük artçı sarsıntı gerçekleşirken saat 13.24'te yaşanan 7.6 şiddetindeki artçı deprem Elbistan merkezli olarak kaydedildi. Artçı depremin hasarlı bazı binaları yıktığı canlı yayın yapan a Haber ekranlarında görüldü. Deprem Gaziantep, Malatya, Hatay, Adana, Mersin, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi birçok ilde hissedildi. Söz konusu illerde birçok bina yıkldı ve çok sayıda vatandaş göçük altında kaldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan 1014 vefat sayısı açıkladı. Deprem bölgesinden görüntüler ve son dakika bilgileri SABAH'ta. İşte depreme ilişkin gelen sıcak haberler

1d-004.jpg

 

Son dakika deprem haberleri: Türkiye, son yılların en büyük depremlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş'ta 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Güncel can kaybı sayısı 1014 olarak belirlenirken müdahale edilen çok sayıda göçük olması nedeniyle rakamın değişmesinden endişe ediliyor. Kahramanmaraş depremi yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Depremin ardından çevre illerde yoğun artçı sarsıntılar kaydedildi. AFAD, Kızılay ve devletin ilgili birimlerinden peş peşe açıklama ve uyarılar yapıldı.

 

Depremin etkilediği birçok ilden çarpıcı görüntüler gelirken deprem anı ve sonrasına dair çok önemli bilgiler aktarıldı. Depremin en büyüğü 7.6 gibi yıkıcı olan çok sayıda artçı deprem yaşandı. Göçük altında kalanlar, kurtarılanlar söz konusu. Deprem bölgelerine bakanlar ve valiler görevlendirilerek yönlendirildi. İşte Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa gibi birçok ilden gelen son dakika deprem bilgileri...

2-20230206152234.jpg

 

DEPREM BÖLGESİNDEN SON DAKİKA HABERLERİ:

15.06 AFAD Başkanı Yunus Sezer: Şu ana kadar 105 artçı deprem söz konusu. 2824 yıkılan bina ihbarı alındı. Hem havadan hem karadan deprem bölgesine sevkiyat var. Hayatını kaybeden vatandaş sayısı 1014

14.50 AFAD: Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden sonra şu an itibarıyla Doğu Akdeniz'de kıyılarımızı etkileyecek herhangi bir tsunami tehlikesi bulunmamaktadır."

13:24'TE İKİNCİ KEZ 7.6'LIK DEPREM YAŞANDI

13:26 Bölgede 3 şiddetli deprem yaşandı. Birinin Ekinözü merkezli olduğu ve şiddetinin 7.6 olarak kaydedildi. Hasarlı binaların yıkıldığı aktarıldı. Bir deprem de Malatya Doğanşehir'de 6.0 şiddetinde yaşandı

13:00 BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: 912 can kaybımız var. 1939 Erzincan Depreminden sonraki en büyük felaketi yaşıyoruz. Devletimiz tüm birimleriyle anlık 9 bin personel ile bölgededir. Bu sayı artmaktadır. İnşaAllah bu felaket günlerini de geride bırakacağız. NATO ve 45 ülke yardım talebini iletmiştir. Uluslararası destek talepleri ile koordinasyon sağlanmıştır. 85 milyonun tek yürek olma günüdür. Ülkemiz ve bölgemizde depremin hissedildiği tüm noktalardaki kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

12:53 AFAD tarafından depremin büyüklüğü 7.7 olarak revize edildi

12:30 Başkan Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle, Adana, Osmaniye ve Kilis belediye başkanları ile Kilis Valisi Recep Soytürk'ü arayarak bilgi aldı.

12:11 Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü: Bakanlığımız bünyesindeki yurtlarda herhangi bir yıkım meydana gelmediği, enkaz altında kalan herhangi bir gencimizin bulunmadığı tespit edilmiştir

11:51 Bakan Koca: 81 ilimizden yeterli sayıda ekibimiz afet bölgelerinde görev başında olup, arama-kurtarma ve sağlık hizmeti çalışmalarına devam ediyor. Hava ve kara ambulanslarımız da bölgede hizmette. Şu an koordinasyonu deprem felaketinden etkilenen illerimizden Hatay'dan yürütüyoruz.

11:47 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Maalesef 3 şehidimiz ve yaralılarımız var. Sağlık ve arama kurtarma ekiplerini, araçlarını deprem bölgesine sevk etmek için uçaklarımızı seferber ettik. Uçaklarımızın hazırlık durumunu en yüksek seviyeye çıkardık.

11:38 Deprem bölgesinde artçılar olmaya devam ediyor. Yıkılan ve hasar gören binaların çevresinde bulunan vatandaşlara uyarılar yapıldı.

11.10 Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'deki deprem nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

11.00 Başkan Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığına geçti.

10.30 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: "Bu korkunç depremin ardından müttefik Türkiye ile tam dayanışma içindeyiz"

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim