• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

81 İlde Örgütlenmişler! 36 Bin Kadın Aynı Tuzağa Düştü! Yaşadıklarını Göz Yaşlarıyla Anlattılar

81 İlde Örgütlenmişler! 36 Bin Kadın Aynı Tuzağa Düştü! Yaşadıklarını Göz Yaşlarıyla Anlattılar
.

Dolandırıcı Kurbanı Olan Kadınlar, Yaşadıklarını Esra Erol'da Anlattı Kısa sürede 81 ilde faaliyet göstermeye başlayan ve 36 bin kadını dolandıran şirketin mağdurları, yaşadıklarını Esra Erol'un programında gözyaşlarıyla anlattı.

Dolandırıcı Kurbanı Olan Kadınlar, Yaşadıklarını Esra Erol'da Anlattı ile ilgili görsel sonucu

'AVA İşyerim' isimli bir şirket tarafından 81 ilde 36 bin kadının dolandırıldığı iddia edildi.

Dolandırıcı Kurbanı Olan Kadınlar, Yaşadıklarını Esra Erol'da Anlattı ile ilgili görsel sonucu

Gözyaşları içinde yaşadıkları mağduriyeti televizyon ekranında anlatan kadınlar, "Bizi büyük vaatlerle kandırdılar. İnsanlar kumbaralarını patlatarak üye oldu. Her gün tehdit ediliyoruz, İnandık, yıkıldık ve çok korkuyoruz" dediler.

TÜRKİYE GENELİNDE İŞ ORTAKLARI TOPLADILAR Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi Toplum Sokak'ta lüks bir iş merkezinde geçen 18 Ekim'de Gökhan Ö. ve Suna U. tarafından kurulan 'AVA İşyerim' adlı limited şirket, sosyal medyada kadınlara yönelik ilanlar vererek, yüksek kar marjıyla Türkiye genelinde iş ortakları topladı. Kısa sürede 81 ilde faaliyet göstermeye başlayan ve Kuşadası sahil bandı üzerinde de 'AVA Elektronik' ismiyle bir şirket ofisi daha açan şirket ortakları, özellikle kadınlardan bayilik adı altında, iddiaya göre 150 TL ile 10 bin TL arasında para topladı.

81 İLDE 36 BİN ÜYEYE ULAŞTILAR 3 ay içinde Türkiye genelinde 81 ilde 36 bin üyeye ulaşan şirketin ödemeleri yapmaması üzerine şikayetler başladı. Çok sayıda kadının Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Mağdurların şikayetlerini değerlendiren Savcılığın talimatıyla 'saadet zinciri' gibi çalışan her iki şirkete ve 81 ildeki ortaklarına yönelik geçen 14 Şubat'ta polis tarafından operasyon düzenlendi.

GÖZALTINA ALINDILAR Operasyonda söz konusu şirketlerin ortağı olan Gökhan Ö. ve Suna U. Kuşadası'nda gözaltına alındı. Şirketlerdeki aramalarda ele geçirilen bilgisayarlar ile video görüntülerin bulunduğu hard diskler ve muhasebe evraklarına da incelenmek üzere el konuldu. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki ortaktan Ö., 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklandı, hamile olan ve doğumuna kısa süre kalan Suna U. ise adli kontrol şartıyla, yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

"İNANDIK, YIKILDIK VE ÇOK KORKUYORUZ" Gözyaşları içinde yaşadıkları mağduriyeti Esra Erol'da programına anlatan kadınlar, "Bizi büyük vaatlerle kandırdılar. İnsanlar kumbaralarını patlatarak üye oldu. Kadınlar ayakta durmalı, güçlü olmalı diyerek aile düzenimizi bozdular. Her gün tehdit ediliyoruz, İnandık, yıkıldık ve çok korkuyoruz" dediler.

"HER KADIN BIÇAKLANSIN" Ayrıca, şirketin ortaklarından Suna U.'ya ait olduğu belirtilen video izleyenleri bir hayli rahatsız etti. U.'nun videoda "Her kadın bıçaklansın. Bir zahmet lütfen erkeklere uyarım. Kadınlar bıçaklanınca kendilerine geliyorlar" dediği duyuluyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim