Ahmet Ercan yerini ve şiddetini açıkladı...
24 Mayıs 2025 Cumartesi 00:07Geçtiğimiz haftalarda İstanbul ve çevresinde hissedilen depremler sonrasında Jeofizik uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.
Ercan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla dikkat çekerek, bölgedeki hareketliliğin daha büyük bir depremin habercisi olabileceği uyarısında bulundu.
Geçtiğimiz haftalarda İstanbul ve çevresinde hissedilen depremler sonrası değerlendirmelerde bulunan Ercan, özellikle odak noktalarının batıdan doğuya doğru, yani Silivri’den Büyükçekmece ve Marmara Ereğlisi yönüne kaydığına dikkat çekti.
Ercan’ın en dikkat çekici açıklaması ise Kuzey Marmara’da beklenen büyük depremle ilgili oldu. Silivri’deki depremin daha büyük bir sarsıntının habercisi olduğunu belirten Ercan, “Bu sadece bir uyarı niteliğinde. Asıl beklenen deprem 7.0 ile 7.2 büyüklüğünde olacak ve şu anki depreme göre yaklaşık 22 kat daha fazla enerji açığa çıkaracak” dedi. Diğer sonraki sayfamıza geçerek detayı okuyunuz
Haber Yazılımı: So Bilişim














