• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Ailelerinden Uzakta Kutladılar

Ailelerinden Uzakta Kutladılar
.

Fındık sezonu ile birlikte memleketlerinden Düzce’ye fındık toplamaya gelen işçiler, Kurban bayramını gurbette fındık tarlası sahipleriyle ve kendi aralarında bayramlaşarak geçirdiler. Anne ve babalarını geride bırakıp fındık toplamaya gelen işçiler, ailelerinin bayramlarını da telefonla kutladılar.

  Fındık sezon ile birlikte fındık işçileri de Düzce’ye gelmeye başladı. Ancak bu sene kurban bayramının fındık sezonuna denk gelmesi nedeniyle fındık toplamak için Mardin’den Düzce’ye gelen işçiler, bayrama gurbette girmek zorunda kaldı.

Memleketlerinde 1285 kilometre uzakta bulunan Düzce’nin Aybaşı Köyü’nde Kurban Bayramı geçiren işçiler, bayramı birbirlerinin bayramını kutlayarak geçirdiler. İşçiler sabah erken saatlerde kalkarak, önce sıraya girdiler ardından da birbirleriyle bayramlaştılar.

Fındık bahçesi sahibi Ali Akaya ile de bayramlaşan işçilere, Akaya çikolata ve şeker ile kolonya ikram etti. Korona virüs nedeniyle sosyal mesafe korunarak yapılan bayramlaşmaya çocuk fındık işçilerinin de katılması, ayrı önem kazandı.

  Gurbette bayramlarını geçiren fındık işçileri; “Ailelerimizden ayrıyız. Ama bu köye yaklaşık 15 yıldır gelerek fındık topluyoruz. Bu nedenle artık köylüler ile aile gibi olduk. Ancak bu sene korona virüs nedeniyle bayramlaşamayacağız. Gönül selamı ile bayramlaşacağız. Telefonda anne ve babalarımızla bayramlaşacağız” dediler.

Çocuk işçiler ise gurbette olmalarına rağmen anne ve babalarıyla birlikte Düzce’nin Aybaşı Köyü’ne geldiklerini belirterek, anne ve babalarının yanında gurbet acısı çekmediklerini dile getirdiler.

Bayramlaşmanın ardından fındık tarlasında temizlik yapan işçiler, fındıkların toplanmaya başlayacağı günü bekliyorlar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim