• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Aktuğ: "Trabzonspor Yönetimi Düşmüştür"

Aktuğ: "Trabzonspor Yönetimi Düşmüştür"
Trabzonspor’un eski başkanlarından Atay Aktuğ, muhtemel yapılacak olan kongrede aday olmadığını söyledi. Aktuğ, Yargıtay’ın, Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına iliş...

Trabzonspor’un eski başkanlarından Atay Aktuğ, muhtemel yapılacak olan kongrede aday olmadığını söyledi. Aktuğ, Yargıtay’ın, Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onamasıyla ilgili olarak, "Yargıtay’ın kararından sonra karar düzeltme yapılsın veya yapılmasın yönetim kurulu düşmüştür. Artık kongreyi yönetim kurulu yapamaz" ifadesini kullandı.

1967 Trabzonsporlular Derneği, geleneksel hale getirdiği kahvaltılı toplantısını Trabzon’da yaptı. 1967 Trabzonlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, toplantıları daha önce İstanbul’da spora hizmet etmiş kişilerle ve başkan adaylarıyla yaptıklarını ve şimdide Trabzon’da gerçekleştirdiklerini belirtti.

Trabzonspor’un içinde bulunduğu sorunları anlatan ve yönetim kuruluna eleştiriler de getiren Hatayoğlu, "Bizim tek amacımız Trabzonspor. Trabzonspor’a, Trabzon şehrine, bordo-mavi renklere aşığız. Bizi bu etkinlikleri yaptırmaya, Trabzonspor adına konuşturmaya tek iten neden bu" dedi

Hatayoğlu, Fenerbahçe’ye yapılan saldırı sonrası olayı Trabzon’a mal etmek isteyenlere ise sert eleştirilerde bulundu. Hatayoğlu, "Zanlıları bulamayıp toplumu Trabzon’un üzerine salmanız doğru bir şey değil. Bu olayla ilgili olarak kriz masası oluşturulmalıydı. Trabzonspor temsil noktasında çok kötü temsil ediliyor. Bizi toplumun önüne atıp Fenerbahçe’yi mağdur gösterme durumu var. Fenerbahçe’ye yapılan saldırıyla Trabzonspor mağdur edilmiş durumda" ifadesini kullandı.

AKTUĞ, "FENERBAHÇEYE YAPILAN SALDIRI KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL"

Eski Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ, Fenerbahçe’ye yapılan saldırının kabul edilebilir bir olay olmadığını belirterek, "Bu, provokatörler tarafından yapılmıştır. Çünkü Trabzon’un sayın Valisi başta ’teröristlerin yaptığı bir olaydır’ dedi. Hiçbir zaman, hiçbir yerde Trabzonspor’u bu olaya bulaştırmamak lazım. Hiç kimsenin bunu yapmaması lazım" dedi.

Aktuğ, yaşanan olayın büyük bir olay olduğunu vurgulayarak, "Çünkü Türk futbolunda ilk defa bir kulübün futbol takımını taşıyan otobüse silahlı saldırı oluyor. Daha önce taşlı sopalı, döner bıçaklı saldırı olurdu ama silahlı saldırı ilk defa oldu. Çok tehlikeli bir olay. Gerçekten sayın valimizin söylediği gibi provokasyonlardan biri olabilir. Çok fazla konuşmamak lazım. Hiç kimsenin de ’ben bu işi hallederim’ dememesi lazım. Devlet, devletin polisi, savcısı, yargısı var. Bir an önce bu olayların faalinin ortaya çıkarıp kapanması lazım. Federasyonun da bu konuda tedbirleri alması lazım" diye konuştu.

"KONGRENİN YAPILMASI LAZIM"

Trabzonspor yönetiminin görev süresi konusunda Yargıtay’ın onama kararı verdiğini belirten Aktuğ şöyle konuştu: "Trabzonspor’un bir kongreye gitmesi lazım. Bu kongreye giderken de ’bu yönetim kurulu kongre yapsın’ diye gazeteler yazıyor. Ben hukukçu değilim ama yönetim düşmüş gibi görünüyor sanki. Yargıtayın kararından sonra karar düzeltme yapılsın veya yapılmasın yönetim kurulu düşmüş, kongreyi artık yönetim kurulu da yapamaz. Ya eski divan kurulu yapacak, yürütecek, Trabzonspor’un başına gidecekler, kongre yapacaklar ya da söylendiği gibi kayyum atanacak. Kayyum atamak Trabzonspor için bir zafiyettir gibi şeyler var. Hayır, yanlış yapılmışsa doğru budur. Bu kongrenin yapılması lazım."

"SEBATSPOR GİBİ OLMAYALIM"

Adaylığını açıklayan isimler olduğunu, mevcut başkan Hacıosmanoğlu’nun aday olduğunu söylediğini ifade eden Aktuğ, "Herkes aday olabilir ama Trabzonspor mali açıdan çok zayıf durumdadır. Kongrede kim aday olacaksa olsun öncelikle finans durumuna, gelir gider durumuna bakacak. 300-400 trilyon açık varsa bunun kapatılması lazım. Onlar varken şampiyonluğu gidecek bir takım oluşturulamaz, futbolculara ödeme yapılamaz, yapsa bile borçlanılacaktır. Borçlandığında Sebatspor’un durumu var. Allah korusun öyle olmamalı" diye konuştu.

"5-6 BAŞKAN ADAYI OLMAMALI"

Trabzonspor Başkan adaylarının ne yapacaklarını ve nasıl yapacaklarını ortaya koymaları gerektiğini belirten Aktuğ, "Trabzonspor kongresinin bir an önce çabuklaştırılması lazım. 5-6 tane başkan adayı olmaması gerekir. Ortak bir fikir ortaya çıkması lazım. Başkan adayları ne yapacaklarını ve nasıl yapacaklarını şimdiden ortaya koymaları gerekir. Önümüzdeki seçim hangi ayda olur ise olsun Yeni seçilecek başkan ve yöneticiler yapacaklarını açıkça söylerlerse belki o zaman birleşmeye gidilebilir" ifadesini kullandı.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Konuralp beyleri şampiyonluğa yürüyor20 Şubat 2024 Salı 15:13
  • Düzce’de amatör spor kulüplerine destek19 Şubat 2024 Pazartesi 21:05
  • Basketbolda şampiyon belli oldu19 Şubat 2024 Pazartesi 09:53
  • Bilardoda şampiyon Kazım Canbul19 Şubat 2024 Pazartesi 09:49
  • Hedefi 12’den vurdular16 Şubat 2024 Cuma 14:52
  • Dilber Doğru milli takımda16 Şubat 2024 Cuma 09:18
  • Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandılar15 Şubat 2024 Perşembe 14:53
  • Maç bileti Başkan Özlü’den14 Şubat 2024 Çarşamba 16:37
  • Yenilmeden şampiyon oldular12 Şubat 2024 Pazartesi 12:37
  • Futsal müsabakaları sona erdi10 Şubat 2024 Cumartesi 09:32
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim