• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Ambulansın Biri Gidiyor Biri Geliyor

Ambulansın Biri Gidiyor Biri Geliyor
,

Yapılan bütün uyarı ve denetimlere rağmen vaka sayıları artmaya devam ediyor. Maskesiz ve sosyal mesafeye dikkat etmeden devam eden yaşamsal faaliyetler nedeniyle pandemi servisinde yoğunluk yaşanırken, yetkililer vaka sayılarındaki artış nedeniyle yakın zamanda sağlık kuruluşlarında yataklı hasta kabulünün yapılamamasından endişe duyuyor.

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüs salgınında vaka sayıları artmaya devam ediyor. Dikkatsiz, maskesiz ve sosyal mesafeden uzak yaşam süremeye devam edenler, rehavete kapılarak önlemleri askıya alanlar ve vurdum duymaz vatandaşlar nedeniyle artan vaka sayıları sağlık kuruluşlarının önlerine de yansıdı.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil servisin yanında bulunan pandemi servisi önünde uzun kuyruklar oluşurken, ambulanslarda korona virüs pozitif vakalarını, servise taşıyor. Yoğunluğun yaşandığı pandemi servisinde korona virüs pozitif vakalarıyla temas halinde bulunan birçok vatandaş, test yaptırmak için sırasının gelmesini bekliyor.

Diğer taraftan, vatandaşların rehavete kapılması, korona virüs ile mücadele uyarılarına uyulmaması halinde vaka sayılarının artmasından ve entübe vaka sayılarında yaşanacak artışlar nedeniyle sağlık kuruluşlarında yataklı hasta kabul edememekten endişe duyuyor. Düzce Valisi Cevdet Atay ise her toplantı ve organizasyonda vatandaşlar önlenmelere uyulması çağrısında bulunarak, vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına harfiyen yerine getirmeler ve kalabalık ortam ve toplu taşıma araçlarından uzak durulması çağrısı yapıyor.

Alınan tedbirlerin yanı sıra tedbirlerin vatandaşlar tarafından hayata geçirilişinin de önemli olduğu pandemide, yetkililer Düzcelilerden hassasiyet beklediklerini de dile getiriyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim