• BIST 9551.8
  • Altın 2480.293
  • Dolar 32.4872
  • Euro 34.5618
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C

Anadolu Üniversitesi’nde “Eğlencilik Çizgiler” Karikatür Sergisi

Anadolu Üniversitesi’nde “Eğlencilik Çizgiler” Karikatür Sergisi
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açılan “Eğlencelik Çizgiler” karikatür sergisinde günümüze mizahi bir bakış sunuluyor.Karikatürist Tan Oral tarafından hazırlanan serginin açılış töre...

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açılan “Eğlencelik Çizgiler” karikatür sergisinde günümüze mizahi bir bakış sunuluyor.

Karikatürist Tan Oral tarafından hazırlanan serginin açılış törenine; Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Fakülte Dekanı Prof. Emel Şölenay, Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Sadettin Aygün ve sanatseverler katıldı.

80 eserin sanatseverlerle buluştuğu serginin açılışında konuşan Karikatürist Tan Oral, sergideki tüm eserlerin daha önce çeşitli yayın organlarında yayınlandığını hatırlattı. Konularının yayınlandığı günlerdeki ülke ve insanlık sorunlarına dikkat çekmek olduğunu söyleyen Oral, serginin derleme karikatürlerden oluştuğunu belirtti. Oral, “Sergim ilk olarak İstanbul’da açıldı. Adını da koyma sebebim, son zamanlarda o kadar karamsar bir hava var ki haberlerde ve yorumlarda, herkes çok bunalmış durumda. O yüzden tüm bunların yanında ismi eğlenceli bir şeyler olsun istedim. Ama sergiye koyduğum karikatürler, ülke gündemiyle bağlantılı eserlerdir” dedi.

“GÖNÜL İSTER Kİ BUNLARI BİR DAHA YAYINLAMA ZORUNLULUĞU OLMASIN”

Karikatürlerinin Anadolu Üniversitesi’nde de yayınlanmasının istendiğini aktaran Tan Oral, “Bu çizimlerin hemen hepsi belirli bir sıkıntıdan oluşan eleştirel çizgiler. Bu yüzden birkaç defa yayınlanmak zorunda kaldım. Gönül ister ki bunları bir daha yayınlama zorunluluğu olmasın. Sorunlar ülkemizde çözülsün. Barış, huzur, mutluluk ve refah gelsin. Bunları tekrar savunmak zorunda kalmayayım ve böyle sergiler açmayayım” diye konuştu.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ise, böyle bir serginin açılışında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu vurguladı. Gündoğan, “Tan hocamız, karikatürleriyle ve sanatıyla hepimize yön veren çok ünlü bir çizerimiz. Karikatüristler gerçekten zeki ve toplumun önde giden insanlarından. Felsefeci kimlikleri var. Düşüncelerini, bizim kitaplar dolusu yazdığımız şeyleri iki çizgiyle bir anda insanlara anlatabiliyorlar. Herkes sanatçı olamaz, karikatüristte olamaz. Üniversitemize yaptığınız katkılar için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılışa katılan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise, karikatürün ilgi alanlarından birisi olduğunu belirterek çizilenleri keyifle izlediğini vurguladı.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim