• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Bilmeniz Gereken 15 Detay

Bilmeniz Gereken 15 Detay
Püf Noktalrı Sayesinde Çok Kar Yapacaksınız

Kış geldi; doğalgaz faturalarıyla birlikte elektrik faturalarındaki artış da çoğaldı. Aslında birkaç küçük hamleyle faturanızdaki rakamı yüzde 30’a kadar indirebilirsiniz. İşte o küçük detaylar! 1- Enerji tasarruflu ampuller kullanmak elektrik faturasındaki rakamı yüzde 2 ila 8 oranında indiriyor; bunu unutmayın.

1-977.jpg

2- Gün ışığından yararlanmak önemli; perdelerinizi gündüz açık tutun ve mobilyalarınızı gün ışığını engellemeyecek şekilde yerleştirin. Hem ısınmadan hem aydınlatmadan tasarruf edin. 3- Duvarları açık renkte boyayın; daha çok ışık yansıması elde edin. 4- Lambalarınızı temiz tutun. 5- Telefon, bilgisayar ve televizyonlarda wifi ve bluetooth’u kapalı tutmaya özen gösterin. 6- En fazla enerji harcayan elektrikli ev aletlerinden biri de saç kurutma makinesi… Saçınızı kuruladıktan sonra kurutma makinesini en düşük ayarda kullanmaya özen gösterin. 7- Ütü en fazla elektrik enerjisi harcayan ev aletidir. Ütü yaparken son parçayı ütünün fişini çekerek ütünün kendi ısısıyla ütüleyebilirsiniz. 8- Çamaşır makinesini ne kadar düşük sıcaklıkta çalıştırırsanız elektrikten o kadar tasarruf edersiniz; bunu unutmayın. 9- Geceleri uyurken ve kullanmadığınız dönemlerde havalandırma sistemini kapatın.

2-845.jpg

10- Klimanız eskidiyse mutlaka yenileyin; özellikle 8 yıldan daha eskiyse bir an önce değiştirin çünkü elektrik faturasına eski klimaların yansıması büyük! 11- Mikrodalga fırınları kullanın çünkü geleneksel fırınlara göre yüzde 70’e yakın daha az elektrik harcarlar. 12- Beyaz eşyalarda A++ ürünleri tercih ederseniz; yüzde 20 ila 35 arasında tasarruf sağlayabilirsiniz. 13- Kızartma için elektrikli ocakları değil, fritözleri tercih edin; yüzde 30’a yakın tasarruf sağlayın. 14- Elektronik aletler prize takılıyken çalışmasalar bile enerji harcarlar.Aç-kapa düğmeli uzatma kablosu kullanmak, elektronik aletleri kullanmıyorken tek tuşla hepsini kapamaya yardımcı olur. 15- Özellikle bulaşık makinelerinizi tam kapasiteyle kullanmaya özen gösterin. Çünkü bulaşık makineleri yarı doluysa her daim daha fazla elektrik tüketirler.

1-977.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim