• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Bir kocanın hanıma olan şevkati ancak bu kadar olur. Herkes okusun mutlaka. Örnek güzel.

Bir kocanın hanıma olan şevkati ancak bu kadar olur. Herkes okusun mutlaka. Örnek güzel.
Devamını Oku...

Osmanlı zamanında, evin hanımı geçirdiği bir hastalık sebebi ile âmâ (kör) olmuştu. Aradan kısa bir zaman geçti, kadının kocası da bilinmeyen bir sebeble gözlerini kaybetti. İki âmâ olarak tam onbeş yılı geride bıraktılar. Onbeş yılın sonunda adamın hanımı vefat etti. Hanımının vefatından sonra adam yeniden görmeye başlamıştı.

Komşular bu duruma çok şaşırarak sebebini sordu. Adam dedi ki: “Muhteremler, aslında ben hiç kör olmamıştım, hanımım kör olunca benim onu bırakıp yeniden evlenebileceğimi düşünüyor ve buna çok üzülüyordu. Ben de hanımım üzülmesin diye kör olmuş gibi yaptım. Benim de kendisi gibi kör olduğumu düşününce bu derdinden kurtuldu” Komşular: “Hadi, evde kör numarası yaptın bunu anladık. Peki dışarıda niye kör gibi davrandın?” dediler. Adam: “Dışarıda öyle davranmasaydım, bir gün mutlaka hanımım bunu öğrenirdi ve o zaman daha çok üzülürdü. Onu üzmemek için tam onbeş sene bu sıkıntıya katlandım” dedi.

HUZUR NEREDE

Bir gün bir kral ama halkı tarafından sevilen bir kral, huzuru en güzel resmedecek sanatçıya büyük bir ödül vereceğini ilan eder.  Huzur ile ilgili bir hikaye Yarışmaya birçok sanatçı katılırGünlerce çalışırlar birbirlerinden güzel resimler yaparlar. Sonunda eserleri saraya teslim ederlerTablolara bakan Kral sadece ikisinden hoşlanırAma, birinciyi seçmesi için karar vermesi gereklidir. Resimlerden birinde; Sukunetli bir göl vardırGöl bir ayna gibi etrafında yükselen dağların görüntüsünü yansıtmaktadırÜst tarafta pamuk beyazı bulutlar gökyüzünü süslüyorlardı
Resme kim baktı ise onun mükemmel bir huzur resmi olduğunu düşünüyordu. Diğer resimde de dağlar vardıAma engebeli ve çıplak dağlarÜst tarafta öfkeli bir gökyüzünden yağmurlar boşanıyor şimşekler çakıyordu Dağın eteklerinde ise köpük bir şelale çağlıyorduKısaca resim hiç de huzurlu gözükmüyordu. Fakat kral resme bakınca, şelalenin ardında kayalıklarda ki çatlaktan çıkan mini minnacık çalılık gördüÇalılığın üstünde ise anne bir kuşun örttüğü bir kuş yuvası görünüyorduSertçe akan suyun orta yerinde anne kuş yuvasını kuruyordu Harika bir huzur ve sükun örneği Ödülü kim kazandı dersiniz ? Tabii ki ikinci resimKralın açıklaması şöyle idi: Huzur hiçbir gürültünün, sıkıntının ya da zorluğun bulunmaması ve sıkıntının olmadığı yer demek değildir “Huzur Bütün Bunların İçinde Bile Yüreğimizin Sükun Bulabilmesidir”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim