• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Bodrum’da Yaşayan Yabancı Vatandaşlar Dernekleşti

Bodrum’da Yaşayan Yabancı Vatandaşlar Dernekleşti
Muğla’nın Bodrum ilçesinde Yerleşik Yabancılar Yardımlaşma Derneğinin başkanı Nedret Tatlıcı, dernek yönetim kurulu ve üyeler ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek derne...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Yerleşik Yabancılar Yardımlaşma Derneğinin başkanı Nedret Tatlıcı, dernek yönetim kurulu ve üyeler ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bodrum’da kurulan Yerleşik Yabancılar Yardımlaşma Derneğinin yönetim kurulu üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Belediyesi Başkanlık Makamında bir araya geldi. Aydın’ın Didim ilçesinde de bir şubesi bulunan derneğin amacı; bölgede yaşayan yabancıların bölgelerini daha iyi tanımalarını ve birbirleriyle dayanışma içerisinde olmalarını sağlamak.

Yerleşik Yabancılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Nedret Tatlıcı, yeni kurdukları dernekleri hakkında bilgi vermek üzere derneğin başkan yardımcısı Serdar Düzalan, yönetim kurulu ve dernek üyeleri ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Dernek ile ilgili faaliyetlere yaklaşık 3 ay önce başladıklarını ifade eden Başkan Tatlıcı, “Bu üç aylık süreçte de yaklaşık 265 tane üyemiz oldu ama tabi biz çok kısa sürede daha çok büyümek istiyoruz. Didim’de de bir şubemiz var. İyi şeyler yapmak istiyoruz. Üyelerimizi bilgilendirici bülten gibi de çeşitli çalışmalar hazırlayacağız. Özellikle de Bodrum Yarımadası’nda gayrimenkul alan yabancılarda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Biz işte bunun da önüne geçmek için onlara destek vermek adına bu grubu oluşturduk. Sizlere de kendimizi tanıtmak ve varlığımızı bilmenizi istedik.” dedi.

Serdar Düzalan ise bir yerde yabancı vatandaş olmanın, oranın yerel dilini konuşamıyor olmanın çok büyük bir sorun ortaya çıkardığına işaret ederek; “Artık bizler de bu sorunlardan yola çıkarak Başkanımız Nedret Tatlıcı’nın sözünü ettiği bu ve benzer sorunları çözmek için yabancı arkadaşlarımızı bir araya getirdik. Örneğin bir yabancı; gecenin 12’sinde dışarıda sel olursa kimi arayacağını veya herhangi bir sorunla karşılaştığında -örneğin; trafik kazası gibi- kimden yardım isteyeceğini bilsin ya da bunu daha önce yaşamış arkadaşı varsa onun tecrübelerinden yararlansın. Evinde yaptıracağı tamirat - tadilat gibi konularda kimden yardım alabileceğini ve daha önce yaptırmış olanlar varsa da onlardan bilgi alabilsin, onlarla iletişim kurabilsin. Derneğimizin amacı kısacası dayanışmayı sağlamaktır” şeklinde konuştu.

“HEPİMİZİN ORTAK HEDEFİ; BODRUM’UN GÜZELLİKLERİNE SAHİP ÇIKMAK”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da dernek yöneticilerini tebrik ederek “Ben her zaman yanınızdayım. Özellikle Bodrum Belediye Başkanı olduğumda, bahsettiğiniz sıkıntıların da hepsi bana ulaştı ve gerçekten çok şaşırdım. Bodrum’a yerleşen vatandaşların dişi bile ağrısa kolayca nereye gidebileceklerini bilmeleri, kadar güzel bir şey. Bir mülk alındığında bile öncelikle sizlerle beraber belediyeye gelip bakmalarının da onlara çok faydası olacağına inanıyorum. Bu durumun bizim için en güzel yanı da dernek üyelerinin yerleşik olarak burada olmaları. Çünkü onlar bizim için misafir değil artık, onlar bizim halkımız. Artık aynı havayı soluyoruz onlarla. Ve hepimizin de ortak bir hedefi var; Bodrum’un güzelliklerini hep beraber yaşamak ve bizden sonraki nesillere bu güzellikleri devretmek. Onların da bizlerle beraber bu güzelliklere sahip çıkmak için buraya geldiklerini biliyorum. Biz hep birlikte Bodrum’u Bodrum yaptık. Bodrum, bu günlere kolay gelmedi. Ucuz insanların çark kurnazlığı ile bu insanları dolandırmaları, bu yol ile para kazanmaları beni çok üzüyor ve yoruyor. O yüzden bizler her zaman sizlerin yanındayız.” dedi.

Free Advice Center Turkey adıyla da Facebook üzerinden faaliyetlerini sürdüren Yerleşik Yabancılar Yardımlaşma Derneği, “Bodrum Reflection” adıyla Bodrum ve Didim’den haberlerin paylaşılacağı aylık olarak yayınlanacak İngilizce gazetenin ilk sayısını Nisan sonuna kadar yayınlamayı planlıyor. Gazete, ilçede yaşayan yabancı vatandaşlar yanı sıra ilçeyi ziyaret eden turistlere de dağıtılacak.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Uyuşturucu ile mücadele19 Haziran 2017 Pazartesi 09:35
  • Brode sanayicileri bir araya geldi28 Nisan 2017 Cuma 09:05
  • Bu etkinliğe öğrenciler bayıldı09 Kasım 2016 Çarşamba 06:53
  • Rektör Çakar’dan açık kapı farkı09 Kasım 2016 Çarşamba 06:46
  • Düzce Üniversitesinin Bileği Bükülmüyor12 Ekim 2016 Çarşamba 07:29
  • Gaziye evinde ziyaret07 Ekim 2016 Cuma 09:32
  • Rüyada Salatalık Görmek03 Ekim 2016 Pazartesi 11:17
  • Fark oluşturmaya devam ediyor30 Eylül 2016 Cuma 07:41
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü hızla büyüyor12 Ağustos 2016 Cuma 10:31
  • ÇOCUKLAR BU OYUNLARI ÇOK SEVDİ01 Haziran 2016 Çarşamba 11:27
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim