• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Bölgesel ve sektörel teşvik talep ediyoruz

Bölgesel ve sektörel teşvik talep ediyoruz
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık TOBB istişare toplantısında yaptığı konuşmada “Bölgesel teşvik uygulamalarının yanı sıra sektörel teşvik uygulamalarının geliştirilmesini talep ediyoruz” dedi.

DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Oda-Borsa Yönetim Kurulu Başkanları istişare toplantısına katıldı.

 Toplantıda söz alan Erdoğan Bıyık, “Cari açığın kapatılması ancak üretim ve ihracatla mümkün olacaktır. Düzce’deki yatırımcılarımızdan aldığımız geri dönüşlere göre; bölgesel teşvik uygulamalarının yanı sıra sektörel teşvik uygulamalarının geliştirilmesini talep ediyoruz. İşgücünün fazla olduğu tekstil sektöründe SGK primi teşviklerinin yoğun olması, enerji tüketimi yoğun olan sektörlerde enerji destek ve muafiyetlerinin sağlanmasının faydalı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca, ülke genelinde kalkınmada öncelikli bölgeler ve bölgesel teşvik uygulaması dahilinde bulunan OSB’lerin bir üst kategoride yer alması durumunun özellikle henüz gelişmekte olan il durumunda olan Düzce için 5. bölge statüsüne getirilmesini talep ediyoruz. Düzce özelinde OSB’lerin dışında kalan fabrikalarımızın da aynı statüde değerlendirilmesinin ilin gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bakanımız kadın istihdamına önem verdiklerini belirttiler. Kadın istihdamının yüksek olduğu işletmelere destek sağlanmasının kadın istihdamını arttıracağını düşünüyoruz. Ayrıca teşvik içinde olmayan sektörler için daha önce uygulanmış olan AB Hibe Destekleri programlarının yeniden başlatılmasının üretim ve ihracat ciddi oranda katkı sağlayacağını düşünüyoruz” ifadelerinde bulundu.

1-20240311121726.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim