• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

ÇKS uygulama talimatı bilgilendirmesi yapıldı

ÇKS uygulama talimatı bilgilendirmesi yapıldı
Düzce Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun başkanlığında Ziraat Odası Başkanları ve çalışanları ile teknik personelinin katıldığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulama talimatındaki yeniliklerin değerlendirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 18 Kasım 2023 tarihinde ÇKS uygulama talimatındaki yeniliklerin değerlendirilmesi amacıyla toplantısı gerçekleşti. Tarım ve Orman il Müdürlüğünde yapılan bilgilendirme toplantısına Düzce il ve ilçe Ziraat Odası Başkanları ve çalışanları ile İl müdürlüğü teknik personeli katıldı.

 ÇKS yönetmeliğinde yapılan değişiklikle sisteme kayıt olamayan ama tarımsal üretim yapılan alanların kayıt altına alınması amaçlanmakta.

 Yapılan yeniliklere göre; “Tarımsal faaliyet yapılan ancak mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan alanlar taahhütname belgesi ile kayıt altına alınabilecektir. Böylece mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle desteklerden faydalanamayan üreticilerimiz de tarımsal desteklerden yararlanabilecektir.

 ÇKS'ye kayıtlar yapılırken; hisseye isabet eden alanların bölünerek kiraya verilmesi durumunda, Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu hükümlerinde yer alan asgari tarımsal büyüklük şartı hazineden kiralanan alanlarda aranmayacaktır.”

 Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun “Bakanlığımızca yeni uygulamaya konulan üretim planlaması ve sözleşmeli üretimin hayata geçirilmesinde ve tarımsal desteklemelerden çiftçilerimizin maksimum derecede yararlanabilmesinde üretim yapan tüm çiftçilerin ve üretim alanlarının da sisteme dahil olması son derece önemlidir. Bu çerçevede gerekli düzenlemeler bakanlığımızca yapılmış olup çiftçilerimizin son başvuru tarihine kadar ÇKS müracaatlarını e-Devlet üzerinden yada il-ilçe müdürlüklerine giderek yapmaları önem arz etmektedir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim