• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Delta Alfa’da Covid-19 Tedbirleri Üst Düzeyde Tutuluyor

Delta Alfa’da Covid-19 Tedbirleri Üst Düzeyde Tutuluyor
DELTA Alfa Çorap Fabrikası Yönetimi, Korona Virüs salgını döneminde alınan önlemler hakkında açıklamada bulundu.

Düzce’nin uluslararası üretimde gururu haline gelen bir çok ünlü firmanın siparişlerini gönderen DELTA Alfa Çorap Fabrikası Korona Virüs salgını dönemini hasarsız ve en üst önlemlerle geçiriyor.  

Fabrika yönetimi yaklaşık 500 çalışanının salgından korunması için aldığı önlemleri hakkında bilgiler verdi.

Fabrika tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Delta Alfa Çorap ve Tekstil San. Tic. A. Ş. , yaklaşık 500 çalışanı ve yıllık 35-40 milyon çift üretim kapasitesiyle,  global 2 büyük markaya üretim yapmaktadır. Sağlık güvenlik alanında, yasal ve müşteri gereklilikleri ile ilgili uygunluk ötesi çalışmalar yürütmekteyiz. Tesiste yaptığımız çalışmalar, her alanda olduğu gibi sağlık ve güvenlik alanında da grup firmalarımıza örnek ve öncü olmuştur.  Tüm bu çalışmaların sistematik ve sürekli iyileştirme esasına göre yürütülmesi için iş sağlığı ve iş güvenliği yönetim sistemi belgesi bulunmaktadır.

Aksiyon planları hazırlandı

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından 11 Mart 2020 tarihinde Covid-19 pandemisi kabul edilen ve dünyanın birçok ülkesinde hayatın durmasına sebep olan bu süreci yine hep birlikte yürüttük.

Yurt dışı hammadde tedariği, yurt dışından gelen müşteri ya da ziyaretçiler, bitmiş ürünlerin sevkiyatı gibi konularda yurt dışı ile sürekli olarak temas halindeyiz. Bu nedenle tesisimizde pandeminin başlangıcından itibaren çeşitli aksiyon planları hazırladık. Çin’de vaka sayısının artmaya başladığı ancak henüz Türkiye’de vakaların görülmediği dönemde başladık çalışmalarımıza. Amacımız erken dönemde pandemi sürecindeki yol haritamızı belirlemekti.

İş sağlığı güvenliği ekibi olarak, global sosyal uygunluk koordinatörlerimiz, müşteri danışmanlarımız, firma üst yönetimimiz ve çalışan temsilcilerimiz ile iletişim halinde olduk.  Diğer grup şirketlerinde neler yapılıyor, son durumlar neler, müşterinin beklentileri ve en çok da çalışma arkadaşlarımızın beklentilerini sorguladık. Bu konular doğrultusunda hazırladığımız çalışma planlarımızı uygulamaya başladık. 

İlk olarak bir pandemi ekibi kurduk. Pandemi ile ilgili risk değerlendirmeleri, acil durum planları hazırladık.

Eğitim-Bilgilendirme

Pandemi, aslında hiçbirimize çok da tanıdık olmayan bir kavramdı. Nasıl bir tehlike ile karşı karşıyayız? Risklerimiz neler? Korunma yöntemlerimiz nasıl olmalı? Çalışanlarımızın endişesini arttırmadan, farkındalıklarını nasıl arttırabiliriz? Tüm bu ve buna benzer soruları cevaplamak için çeşitli uluslararası ve ulusal basın yayın organlarını sıkı bir şekilde takip ettik. Bu konuda süreç ile ilgili araştırmalar yaptık. Daha sonra şubat ayının başında tüm çalışanlarımıza işyeri hekimimiz tarafından bulaşıcı hastalıklar ve korunma yöntemleri ile ilgili eğitim verildi.  Bu süreçte şirket psikoloğumuzdan da destek aldık.  Çalışma alanlarına konu ile ilgili posterler astık. Çalışma arkadaşlarımıza el broşürleri hazırladık.

Sürecin ilerleyen aşamalarında tüm planlı eğitimleri ve toplantıları ileri bir tarihe erteledik. Tesis bahçesinde sosyal mesafe kuralına uygun olarak açık hava bilgilendirme toplantıları yaptık. Diğer bir iletişim kanalımız olan SMS ile çalışanlarımızı her aşamada bilgilendirmeye özen gösterdik. Eğitim ve bilgilendirme konusunda il sağlık müdürlüğünden de destek aldık.

Belirtmek isterim ki, çalışan temsilcisi arkadaşlarımız ile işbirliğimiz, süreci daha etkin ve başarılı bir şekilde yönetmemizi sağlamıştır.

Tesise Giriş Çıkışlar

Süreç başında ekip olarak aldığımız kararlardan biri de il dışı/yurt dışı ziyaret ve toplantıların iptal edilmesiydi. Tesise yapılan giriş ve çıkışlar son derece kontrollü sağlandı. Acil durumlar dışında tesise dışarıdan taşeron ya da ziyaretçi girişleri kısıtlandı. Buna ek olarak tüm çalışma arkadaşlarımızın vücut sıcaklıkları her giriş ve çıkışlarda temassız ateş ölçerlerle ölçüldü. Tesis girişindeki parmak okuma sistemlerimiz, bulaş riskini azaltmak adına hemen kartlı sisteme çevrildi.

Bireysel Korunma Önlemi

Mart ayının başında tüm tesis çalışanlarımıza maske kullanımını zorunlu hale getirdik. Günlük birer adet maske dağıtımına başlandı. Çalışma alanlarına eldiven kutuları konumlandırdık. Dileyen çalışanlarımız eldiven ile çalışmalarına devam etti. İlerleyen dönemde ilimizde maske kullanımının zorunlu hale gelmesi ile çalışanlarımıza verilen maske sayılarını arttırdık. Tüm çalışanlarımızın ailelerine de maske temin ettik. Bugün tüm çalışma arkadaşlarımıza günlük 3 adet maske veriyoruz.

Tüm personelimize toplantı ve eğitimler gibi bir arada oldukları ya da yoğunlaşma riskinin oluştuğu alanlarda kullanmak üzere koruma gözlüğü ve yüz siperliği de temin edildi.

Kişisel ve Toplu Hijyen Kuralları

Kişisel ve toplu hijyenin son derece önemli oldu bu süreçte, tesis girişinden çıkışana, soyunma odaları giriş çıkışına, mola alanlarına, proses giriş çıkışlarına, ofislere, servislere, çalışma alanlarına kadar tüm tesisimize çok sayıda el dezenfektanı konumlandırdık.  Çalışanlarımızın aileleri için evlerine de el dezenfektanları gönderdik. Buna ek olarak, çalışma arkadaşlarımızdan gelen önerilerle tesiste belirli noktalara ayak dezenfektanları da tesis edildi.

Sosyal Alanlar ve Çalışma Alanları

Mevcut mola alanları, yemekhane,  soyunma odaları ve mescitlerin kullanımı gözden geçirerek sosyal mesafeye uygun olarak düzenlendi. Yeni planlanan bu düzene göre, mola ve yemek saatlerimizde değişiklikler yapıldı. Mescitlerin ve soyunma odalarının kullanımı, minimum personel sayısı ile sınırlandırıldı. Çalışma alanları sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlendi.  Yan yana çalışmaların olduğu alanları seperatörler ile ayırarak,  kişiler arası etkileşim minimum düzeye indirildi.

Özel Risk Grupları

Türkiye’de covid-19  vakaları görülmeye başladığında pandemi ekibi olarak özel risk grubunda bulunan çalışanlarımızı (engelli, hamile ve kronik rahatsızlıkları bulunan çalışanlar) izine çıkarttık. İzinde olan çalışanlarımız ile de sürekli iletişim halinde olmaya özen gösterdik. Kontrollü sosyal hayat ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaya devam ettik.

Kontrollü İşe Dönüş

İzinde olan yaklaşık 150 çalışan arkadaşımızın işe geri dönüşünde, tüm personelle covid-19 ile ilgili tek tek mülakatlar yapılarak iş başı yaptırılmıştır. İzinde olan personellerimize geri dönüşlerinde bilgilendirme eğitimleri verilmiş ve adaptasyon süreçleri takip edilmektedir.

Normalleşme süreci ve Yeni Normal

Ülkemizde vakaların hızlı artışının yaşandığı günlerde azaltılmış personel ile sürekli olarak üretimimize devam ettik. Başlarda pandemi kavramına yabancı olsak da sürece hâkimiyetimiz zamanla daha fazla artmıştır. Türkiye’de vaka artışının kontrol altına alındığı ve “yeni normal ya da normalleşme süreci” olarak ifade edilen şu günlerde, biz firma olarak hala aynı çizgideyiz. Bir süre daha da bu çizgide ilerlemeye devam edeceğiz.

Tesisimizde aldığımız tüm önlemler ışığında şuana kadar herhangi bir pozitif vaka ile karşılaşılmamıştır. Alınan bu önemler ve personel hassasiyetimizden yola çıkarak, firma yönetimi ve çalışanları olarak, bu süreci en hafif şekilde atlatacağımız umuyoruz.” 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • 34 bine yakın kişi görmeye geldi16 Nisan 2024 Salı 10:19
  • Yönlerini Bursa’da buldular16 Nisan 2024 Salı 10:08
  • Bayram boyunca çalıştılar13 Nisan 2024 Cumartesi 11:47
  • Delta Ramazan Bayramı12 Nisan 2024 Cuma 10:09
  • Vali Aslan huzurevi sakinlerini unutmadı11 Nisan 2024 Perşembe 11:11
  • Aslıhan Tüysüz09 Nisan 2024 Salı 19:25
  • Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı09 Nisan 2024 Salı 12:33
  • DÜZPAŞ Ramazan Bayramını Kutlar08 Nisan 2024 Pazartesi 16:32
  • Asya Su08 Nisan 2024 Pazartesi 15:41
  • Bayramda yediklerine dikkat edin08 Nisan 2024 Pazartesi 14:53
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim