• BIST 9530.47
  • Altın 2479.433
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.8263
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Dünya Sanat Günü’ne Roman İmzası

Dünya Sanat Günü’ne Roman İmzası
Dünya Sanat Günü Balıkesir’de ’Sanat Yürüyüşü’ ile kutlandı. Roman müzisyenlerin çalgıları ile renk kattığı etkinlikte, minikler ve vatandaşlar müziğin ritmine kendini kaptırdı.Dünya Sanat Günü dolayı...

Dünya Sanat Günü Balıkesir’de ’Sanat Yürüyüşü’ ile kutlandı. Roman müzisyenlerin çalgıları ile renk kattığı etkinlikte, minikler ve vatandaşlar müziğin ritmine kendini kaptırdı.

Dünya Sanat Günü dolayısı ile Balıkesir’de ’Sanat Yürüyüşü’ etkinliği düzenlendi. Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği, Balıkesir Şair Yazarlar Derneği ve Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği de destek verdi. Roman müzisyenlerin oluşturduğu Balıkesir Genç Müzisyenler Derneği ise çalgıları ile etkinliğe renk kattı. Anaokul öğrencilerinin de katıldığı yürüyüş Kuvayi Milliye Müzesi önünden başladı. Klarnet, davul ve zilleri ile kalabalığı coşturan müzisyenlerin yürüyüşü Kurtdereli Mehmet Pehlivan Anıtı’nda sona erdi. Halk oyunları gösterilerinin ardından konuşan Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Rafet Topalak, "Sanatçının üretmesi, eserlerini sergilemesi toplumun kültürel değerlerine katkı verecektir. Ancak sanatın gelişmesi için kültür merkezleri, sanat merkezleri başka amaçlarla değil sanat alanında kullanılması gerekmektedir" dedi.

Başkan Topalak, Balıkesir Üniversitesi’ne de tepki gösterdi. Etkinlikler için Güzel Sanatlar Fakültesi ile resmi yazışmaların sürekli olarak yapıldığını ancak fakülte yönetiminden dolayı Güzel Sanatlar Fakültesi’nin hiç bir etkinliğe katılmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından Roman müzisyenlerin çaldığı şarkılar eşliğinde minikler ve vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim