• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Düzce TSO'dan iddialara yanıt

Düzce TSO'dan iddialara yanıt
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, yönetimi Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir firmanın mağdur edildiğine yönelik iddialar ile açıklama yaparak iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Açıklama şu şekilde; 

Şöyle ki;

1) Gümüşova OSB’de toplam faaliyette olan 40 firmada 3100 kişi çalışmakta olup 800 kişi Gama iplik firmasında istihdam edilmektedir. Gama İplik firmasının talebi üzerine Gümüşova OSB Yönetim Kurulu tarafından 2020 yılında ilave 110. 000 m2 (110 Dönüm) arsa tahsisi yapılmıştır.

2) Gama İplik firması altyapı katılım bedelini zamanında ödemediği ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmediği, ve bundan dolayı 15.000 m2’lik arsa ön tahsis sözleşmesi Gümüşova OSB yönetimi tarafından uygun görülmemiştir.

3) Bu bağlamda yatırımın devam etmesi firmanın faaliyete geçmesi için OSB Yönetimi mevzuatlar çerçevesinde elinden gelen her imkanı firmaya sağlamış ve parsel tapu devrini gerçekleştirmiştir.

4) Düzce Gümüşova OSB sınırları içerisinde altyapı çalışmaları devam ederken, Gama İplik firması mevzuata aykırı şekilde kaçak istinat duvarı ve güvenlik kulübesi inşa etmiş,  ayrıca kantarın kendi parseli dışında kullanıldığı OSB yönetim kurulunca tespit edilmiştir.  Akabinde ilgili yazışmalar hızlıca yapılmış, fakat firma işgal ettiği yerlerden çıkmamıştır. Sonuç olarak bu işgalden sebep altyapı çalışmaları maalesef tamamlanamamakta ve yol üzerinde kaza tehlikeleri oluşmaktadır. Yine ilgili işgalden dolayı lojistik, doğalgaz, elektrik ve Telekom gibi hizmetler aksamaktadır. (Ekte Resimleri Sunulmuştur 4 No’lu )

5) İlgili firmanın kimyasal atıkları maalesef zaman zaman tüm uyarılara rağmen ciddi tehditler oluşturmakta ve Melen havzasına zarar vermektedir. Konu ile ilgili OSB yönetimi çevre konusunda hassas davranmış fakat firma yapılan resmi yazışmaların hiçbirini dikkate almamıştır. Yapılan deşarj (döküm)  Melen üzerindeki rafting turizmini olumsuz etkilemiş ve günlerce sporcuların rafting yapması mümkün olamamış, rezervasyon iptallerine sebep olmuştur. Melen çayı aynı zamanda İSKİ havzası konumunda İstanbul’a içme suyu sağladığı ve dökülen atıklardan dolayı Melen çayı kirletilmiştir. Bu durum Düzce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünce ve İski Raporları ile tespit edilmiştir. (Ekte Resim ve Videoları Sunulmuştur 5 No’lu )

6) Uzel Makine A.Ş’ye arsa tahsisi yapıldığı iddiası da doğru değildir. Söz konusu araziler Organize Sanayi Bölgesi sınırlarında yer almamakla birlikte Firma kendi imkanları ile arsaları temin edip yatırımına başlamış ancak firma kurucusu Ahmet Uzel in vefatı sonucu yatırım tamamlanamamış ve aile içi sorunlar nedeni ile şirketler darboğaza girmiştir.

Odamız yönetimi göreve gelmeden önce Gümüşova OSB’deki işletme sayısı 29 iken, bugün için faal durumdaki işletme sayısı 40’a, proje aşamasında ise 73’e yükselmiştir. Altyapı yatırımı da tamamlanmak üzeredir. Ayrıca geçmiş dönemde 250 dönüm arazi kamulaştırılırken, bugün için yatırımcılara yönelik 1150 dönümün kamulaştırılması tamamlanmıştır.

Gerek Gümüşova OSB yönetimi, gerekse Düzce TSO yönetimi tarafından yasal mevzuat kapsamında yatırımcılara her türlü destek ve kolaylık sağlanmaktadır.

Odamızın itibarını zedelemeye ve özveriyle görev yapan yöneticilerimizi karalamaya yönelik gerçeğe aykırı söylemlerde bulunan firma yetkilileri ve yayın yapanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunarız.

DÜZCE TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim