• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 23 °C

Düzce’de Turizm Haftası Renkli Görüntülerle Başladı

Düzce’de Turizm Haftası Renkli Görüntülerle Başladı
Bu yıl 39’ncusu düzenlenen Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Açılış törenlerinde İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak’ın sözlerini yazdığı Düzce Şarkısı’da görücüye çıktı....

Bu yıl 39’ncusu düzenlenen Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Açılış törenlerinde İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak’ın sözlerini yazdığı Düzce Şarkısı’da görücüye çıktı.

Turizm değerleriyle ön plana çıkmaya çalışan, birçok doğal güzelliği bünyesinde barındıran Düzce’de 39‘ncu Turizm Haftası kutlamaları yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Ticaret Lisesinde Anıtparka’a kadar yapılan kortej yürüyüşüne Vali Ali Fidan, Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak ile kurum ve kuruluşların müdürleri, turizm dernekleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Kortej, Eski İstanbul Caddesi boyunca Belediye bandosu ve Mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde Anıtpark’a kadar yürüdü.

Anıtpark’ta ki törenler ise Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Düzce Turizm İl Müdürü Özcn Budak’ın sözlerini yazdığı Cem Akgün tarafından bestelenen ve seslendirilen Düzce şarkısı törene katılanlara dinletildi.

Vali Ali Fidan tören açılış konuşmasında, “Turizm Haftası hepimize hayırlı uğurlu olsun. Biz bu yıl Turizm Haftası’nı bütün ilçelerimizi de içine alacak şekilde geniş katılımlı bir dizi etkinliklerle kutlamak için hazırlıklar yaptık. Vatandaşlarımıza, Düzce her yönüyle hem içeride hem dışarıda tanıtmak için bir çaba içindeyiz. Biliyorsunuz Düzce Ankara ile İstanbul’un ortasında, doğasıyla, kültürüyle, yaylalarıyla, deniziyle, turizme her türlü elverişli bir ilimiz. Ama bu güzelliğini hem Düzcelilere, hem dışarıdan gelen vatandaşlarımıza anlatmamız lazım. Bunun için de kamuya düşen görevler var, belediyeye düşen görevler var, Düzcelilere düşen görevler var. İş adamlarına düşen görevler var. Eğer Düzce turizm de bulunduğu yerden daha iyi bir noktaya gelecekse bunu hep birlikte el ele bir çaba içerisinde yapacağız. İller turizm’den gelirlerini artırmak için çeşitli çalışmalar yapıyor, çeşitli etkinlikler düzenliyor, turizmi kalkındırmak için bir yarış içinde. Bizim de buna hazırlıklı olmamız lazım. Hazırlıklarımızı da hızlıca tamamlamamız, tanıtım faaliyetlerine hız vermemiz lazım” dedi.

Ankara’da olduğu için törenlere Belediye başkanı Mehmet Keleş katılmazken, Keleş’e Salih Keskinli vekalet etti. Salih Keskinli törende yaptığı konuşmada; “Mavi bayraklı plajları ile öne çıkan Akçakoca ilçemiz var. Şelalelerimiz, yaylalarımız, Kardüzümüz, Güzelderemiz var. Türkiye’nin dört bir yanından ilgi gören rafting alanımız var ve her geçen gün turizm sektörünün parlayan yıldızı olarak daha da ileriye gidiyoruz. Kısa zamanda Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından hayata geçirilecek olan başka projelerle turizmde daha da ileriye gideceğiz. 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlanacak olan Melensu Park projemiz, Asarsuyu projelerimiz, turizm master planımızda yer alıyor. Ayrıca deniz, yayla, kültür, tarih, ekolojik ve doğa turizm alanlarında Düzce’mizi ulusal ve uluslararası restorasyonlara katılmasını sağlayacağız” dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, "Düzce şarkısı 15 yıldır Düzce’de olmamız hasebiyle sözlerinin yazıldığı bir şarkı. Cem Akgün tarafından bestelendi, düzenlemesi yapıldı ve söylendi. Şarkının klibini de yaptık, internette sosyal medyada ve Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü internet sitesinden izleyebilirsiniz. Ayrıca, Düzce, Türkiye’nin cennet köşelerinden bir köşe. Bu güzellikleri göstermek için her yıl biz 15- 22 Nisan tarihlerinde Turizm Haftasını kutluyoruz. Bu yılda 39 uncusunu birlikte kutluyoruz. Amaç yerel halkı turizme katmak, bilgilendirmek, bu gördüğümüz güzelliklerin bir kültür turizm değerli olduğunu sizlerle paylaşmak ve bir istihdam olduğunu belirtmek. Yani turizm sadece yeme, içme, eğlence, gezme olmadığını, turizmin bir yaşam biçimi olduğunu, turizmin hayat olduğunu, ekonomi olduğunu, turizmin bir gelir olduğunu sizlerle paylaşmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz" dedi.

Özcan Budak ayrıca bu yıl yapılmasını planlanan etkinlikler hakkında da bilgi verdi. Konuşmaların ardından ise Anıtpark’ta Düzce’nin Doğal güzelliklerinin bulunduğu alanlarda çekilmiş fotoğrafları yer aldığı sergi ve Düzce Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin kurslarda yaptıkları eserleri sergiledikleri stantlar gezildi. Stantları tek tek inceleyen Vali Fidan ve törene katılanlar, kursiyerlerden de yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler aldılar.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Uyuşturucu ile mücadele19 Haziran 2017 Pazartesi 09:35
  • Brode sanayicileri bir araya geldi28 Nisan 2017 Cuma 09:05
  • Bu etkinliğe öğrenciler bayıldı09 Kasım 2016 Çarşamba 06:53
  • Rektör Çakar’dan açık kapı farkı09 Kasım 2016 Çarşamba 06:46
  • Düzce Üniversitesinin Bileği Bükülmüyor12 Ekim 2016 Çarşamba 07:29
  • Gaziye evinde ziyaret07 Ekim 2016 Cuma 09:32
  • Rüyada Salatalık Görmek03 Ekim 2016 Pazartesi 11:17
  • Fark oluşturmaya devam ediyor30 Eylül 2016 Cuma 07:41
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü hızla büyüyor12 Ağustos 2016 Cuma 10:31
  • ÇOCUKLAR BU OYUNLARI ÇOK SEVDİ01 Haziran 2016 Çarşamba 11:27
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim