• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Düzcesporlu Futbolcular İmmün Plazma Bağışladı

Düzcesporlu Futbolcular İmmün Plazma Bağışladı
,

Düzcespor’da Korona virüs tedavisi olarak iyileşen teknik heyet, futbolcular ile yönetim kurulu üyeleri, Kızılay Kan Bağış Merkezi’nde Koronavirüs hastalarına verilmek üzere immün plazmalarını bağışladılar.


Düzcespor’da yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcularında dahil olduğu 28 kişi’de Ekim Ayı sonunda Koronavirüse yakalanmışlardı. Yapılan tedavilerin ardından yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcular iyileşerek yeşil sahalara geri dönmüşlerdi. Aradan geçen 2 buçuk ayın ardından Düzcesporlu yönetici ve futbolcular, entübe olan korona virüs hastalarının tedavisinde kullanılmak üzere kanlarında bulunan immün plazmalarını bağışlama kararı aldılar.

Korona virüse ilk yakalanan isimler olan Kulüp Başkanı Gökhan Kapoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi İslam Keleş ile yardımcı kaleci antrenörü Özcan Turan ve futbolcular Hüseyin Sarıahmetoğlu, Semih Gacarlar öğlen saatlerinde Kızılay Düzce Kan Bağış Merkezine geldiler. Burada Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Aydın ve Kan Bağış Merkezi Müdürü Hakan Bahadır Bozkurt tarafından karşılanan yönetici ve futbolculara burada immün plazma hakkında bilgiler verildi. Ardından bağışla ilgili açıklama yapan Düzcespor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kapoğlu; “Bende dâhil olmak üzere 4 yönetici arkadaşım, 28 futbolcu kardeşim ve 1 hocamız korona virüs hastalığı geçirdik. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. İnşallah hayatları kurtarır ve faydalı oluruz” dedi.
Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Aydın ise; “Düzcespor yönetimine ve futbolcularına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Düzcespor, şehrimizin tanıtımı için çok önemli. Bunu başarıyla yürütürken hem spor yaparak hemde böylesi insani duygulara öncülük ettikleri için teşekkür ediyorum. Bir hayat kurtarabilir miyiz düşüncesiyle bu adımı atmaları ve immün plazma bağışında bulunmaları çok önemli. Kendinlerine bir kere daha bu insancıl hareketlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.


Ardından kaleci antrenörü Özcan Turan, ilk immün plazma bağışını yaptı. Futbolcular ve teknik heyet immün plazma bağışı uzun sürdüğü için program dahilinde Kan Bağış Merkezine gelerek kan bağışında bulunacaklar. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim