• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

"Gözünün yaşına bakmayacağız"

"Gözünün yaşına bakmayacağız"
.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Haksız fiyat artışları ile vatandaşımızın kursağından geçecek ekmeğe gözünü diken fırsatçıların gözünün yaşına bakmayacağız. Çarşıda, pazarda ve markette arz-talep dengesi ile uyuşmayan fiyat artışları ile vatandaşlarımızın cebine elini uzatanlara hesap soracağız” dedi.


Bakan Muş, İstanbul Ataşehir Hali’nde yaşanan olaya işaret ederek, “Ticaret Bakanlığı olarak biz, piyasayı bozucu faaliyette bulunanlara, tekel oluşturarak fiyatları manipüle edenlere asla ve asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Haksız fiyat artışları ile vatandaşın kursağından geçecek ekmeğe gözünü dikenleri fırsatçı olarak nitelendiren Bakan Muş, söz konusu kişilerin gözünün yaşına bakmayacaklarını belirtti.
“Vatandaşımızın hakkını kimseye yedirmeyiz”


Bakan Muş, çarşıda, pazarda ve markette arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları ile vatandaşın cebine elini uzatanlardan hesap soracaklarını belirterek, şunları söyledi:
“Elbette serbest piyasa ekonomisinden yanayız. Ancak bu kuralsız ve sınırsız bir piyasa düzenini savunduğumuz anlamına gelmiyor. Serbest piyasa ekonomisinden ne kadar yanaysak, piyasa ekonomisinin kurallarını hiçe sayanların da bir o kadar karşısındayız. Bir takım yasadışı yollarla fahiş fiyat artışı yapanlara karşı Bakanlığımızın elindeki tüm enstrümanları kullanacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşımızın hakkını kimseye yedirmeyiz.”
“Biz dürüst çalışan esnafın, tüccarın, iş insanının sonuna kadar yanındayız ve destekçisiyiz”
Tüm denetim elemanlarının kanunlar tarafından Ticaret Bakanlığına verilen yetki çerçevesinde olağan dışı faaliyetleri gözlemleyeceğini ve gereken cezai işlemleri uygulayacağını ifade eden Bakan Muş, “Biz dürüst çalışan esnafın, tüccarın, iş insanının sonuna kadar yanındayız ve destekçisiyiz. Onların taleplerini ve sorunlarını sektör sektör dinlemeye, çözüm yolları üretmeye elbette devam ediyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim