• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Haluk Levent’ten flaş sözler: Bu hepimize zarar veriyor

Haluk Levent’ten flaş sözler: Bu hepimize zarar veriyor
Haluk Levent’ten flaş sözler: Bu hepimize zarar veriyor

Haluk Levent: Çok ötekileştirildik, gençler kamplara ayrıldı Sanatçı Haluk Levent, AHBAP’ı nasıl kurduklarını anlattı: “Gençler kamplara ayrıldı, bu kamplaşma hepimize zarar veriyor ve vermeye başlamıştı. Farklı fikirlerden, farklı hayat tarzlarından olan bu gençleri bir arada tutabilecek ne olabilir diye düşündük. Bir AHBAP platformu oluşturalım ve bunun adı iyilik hareketi olsun istedik.”

Sanatçı Haluk Levent, AHBAP’ı nasıl kurduklarını anlattı: “Gençler kamplara ayrıldı, bu kamplaşma hepimize zarar veriyor ve vermeye başlamıştı. Farklı fikirlerden, farklı hayat tarzlarından olan bu gençleri bir arada tutabilecek ne olabilir diye düşündük. Bir AHBAP platformu oluşturalım ve bunun adı iyilik hareketi olsun istedik.”

Sanatçı ve AHBAP’ın kurucusu Haluk Levent, platformu nasıl kurduklarını ve çalışmalarını DW’ye anlattı. AHBAP’ın Twitter’da şakalaşırken ortaya çıktığını söyleyen Haluk Levent, “Türkiye’deki birçok olay bizim bu oluşumu kurmamıza sebep verdi. Bizler çok ötekileştirildik. Gençler kamplara ayrıldı, bu kamplaşma hepimize zarar veriyor ve vermeye başlamıştı. Farklı fikirlerden, farklı hayat tarzlarından olan bu gençleri bir arada tutabilecek ne olabilir diye düşündük. Dedik ki, bu insanları bir arada tutabilecek bir oluşum olmalı. Türk halkında ahbaplık diye bir şey vardır. Akraba gibidir, bazen akrabadan yakındır, dosttur. Bir AHBAP platformu oluşturalım ve bunun adı iyilik hareketi olsun istedik. Çünkü Haluk Levent’in dünyasında, sağ-sol, komünist-faşist var olabilirdi ama, bir tek şeyi keşfetmiştim, bu dünyada hepsinden önemli olan bir kavram var; iyi ya da kötü… İyiler ya da kötüler var. O nedenle AHBAP’ları bir iyilik hareketinde birleştirdik. Şu anda içinde imam da var, vegan da var. Ülkücü var, sosyalist var.

AHBAP’ta politik çekişmeleri ortadan kaldırmak istediklerini belirten Levent, “Ama bu gençlerin apolitikleşmesi, depolitize olacağı anlamına gelmesin. Herkes politize olsun, ama AHBAP’ın içerisindeki çalışmalara bunu yansıtmasın” dedi.  Levent, gençlerin en çok burs talebinde bulunduğunu belirterek, hayalini de şöyle açıkladı: “Çocuklara baktığımda, özellikle otistik çocukların ailelerinin çok perişan olduklarını görüyorum. Otizm devamlı eğitim gerektiren bir şey. Her gün o aileleri gördükçe içim yanıyor. Okullarda ders ücretleri pahalı. Ben birçok özel otizm okulu açmak istiyorum. Ailelerin hiç ücret vermeden, o çocukların orada eğitim görmesini istiyorum. Bir okul projem var.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim