• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

HELYUM YERİNE YANICI GAZ KULLANMIŞLAR

HELYUM YERİNE YANICI GAZ KULLANMIŞLAR
.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve AFAD görevlileri ile birlikte uçan balon dolum alanlarına yaptıkları denetimlerde büyük şok yaşandı. Ekipler, içerisinde helyum gazı olması gereken uçan balonlara yanıcı, parlayıcı ve zehirli gazlar konulduğunu tespit ederek yaşanabilecek tehlikelerin önüne geçti.

 Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 7/24 esasına göre görev ifa etmeye vatandaşların can ve mal güvenliklerinin sağlıklı ve doğru şekilde yerine getirilmesini sağlamaya tüm imkanları ile devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bu doğrultu da şehir merkezi genelinde birçok denetim yaparak düzenin sağlanması noktasında hareket ederken, satışa sunulan uçan balonların içerisindeki gazdan şüphelenerek geniş çaplı araştırma başlattı.

.ucan-balon-denetim-(5).jpeg

 Yapılan araştırmalar neticesinde Ağa Mahallesi’nde izinsiz kurulmuş düzenekle uçan balon dolumu yapıldığını ve balonların içerisine helyum gazı yerine başka gazlar konulduğunu öğrenen ekipler, Emniyet ve AFAD Müdürlüğü ekipleri ile birlikte dolum alanına geçti.

 Burada teknik personeller tarafından yapılan ölçüm ve denetimlerde balonlara doldurulan gazın yanıcı, parlayıcı ve zehirli gaz olduğu tespit edildi. Eskiden sanayilerde kaynak için kullanılan karpit kazanlarında bulunan gazlardan biri olan Asetilen gazının diğer yanıcı gazlara nazaran daha kolay alev alabildiğini renksiz ve kokusuz olmasından ötürü kolay anlaşılamadığını belirten teknik ekipler, el konulan 5 bidon Asetilen gazı üzerinde gerçekleştirilen ölçüm sonucunda uçan balonlardaki ölümcül tehlikenin de ortaya çıkarılmasını sağladı.

 Bölgede bulunan düzenekte imha için alınırken, zabıta ekipleri daha sonra şehir merkezinde satış yapan baloncuların tamamının toplanmasını sağlayarak yaşanabilecek olası tehlikelerin önüne geçilmesine ön ayak oldu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim