• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Hukuk Bilen Spor Adamları Bu Programda Yetiştirilecek

Hukuk Bilen Spor Adamları Bu Programda Yetiştirilecek
Kadir Has Üniversitesi ile UEFA arasında “UEFA Futbol Hukuku Programı”nı düzenlemek üzere anlaşma imzalandı. Bu anlaşmayla birlikte, Kadir Has Üniversitesi, Avrupa çapında düzenlenecek olan “UEFA Futb...

Kadir Has Üniversitesi ile UEFA arasında “UEFA Futbol Hukuku Programı”nı düzenlemek üzere anlaşma imzalandı. Bu anlaşmayla birlikte, Kadir Has Üniversitesi, Avrupa çapında düzenlenecek olan “UEFA Futbol Hukuku Sertifika Programı”nın lider akademik ortağı oldu.

2015’te 10. kuruluş yılını kutlayan Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi’nin öncülüğünde gerçekleşecek program ile ilk defa UEFA’ya üye olan ülkelerdeki futbol federasyonu çalışanları, futbol kulübü çalışanları ve diğer paydaşlar futbol hukuku alanında eğitim görecekler. Dört modülden oluşan program Ekim 2015’te başlayıp Eylül 2016’da sona erecek.

Son yıllarda UEFA’nın futbol kulüplerine kestiği cezaların toplamının rekor düzeylere ulaşmasıyla birlikte, üye federasyonların ve Avrupa’nın profesyonel futbol kulüplerinin hukuki konularda kısıtlı bir bilgiye sahip oldukları görüşü ağırlık kazandı. Futbol kulüplerinin yüksek cezalarla karşı karşıya kalmasının esas nedeni olarak federasyon ve profesyonel futbol kulübü çalışanlarının hukuki konularda eksik bilgiye sahip olması gösteriliyor. İlk modülü 26-30 Ekim 2015 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan “UEFA Futbol Hukuku Programı” seminerine katılanlara verilecek eğitimlerle birlikte, futbol organizasyonlarının güvenirliğinin ve profesyonelliğinin de artırılması hedefleniyor.

UEFA yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, seminer programında yer alan Futbol Hukukuna Giriş, FIFA Transfer Yönetmelikleri, Diğer Futbol Kural ve Yönetmelikleri ve CAS Sistemi ve Prosedürler konulu dört modülün özellikle uluslararası spor federasyonları ve CAS seviyesindeki davalarda faydalı olacağının altı çizildi. UEFA Futbol Hukuku Programı’nın bitiminde başarılı olan katılımcılara lider akademik ortak statüsündeki Kadir Has Üniversitesi tarafından ve Avrupa kıtasında akademik geçerliliği olacak “İleri Derece Eğitim Sertifikası” da verilecek. Eğitimin diğer akademik ortakları ise İtalya’nın en eski üniversitesi olan Padova Üniversitesi (Padova, İtalya) ve Spor Hukuku’nda ün yapmış Rey Juan Carlos Üniversitesi (Madrid, İspanya) olacak.

EMILIO GARCIA: “TÜRKİYE DE BUNUN BİR PARÇASI OLDUĞU İÇİN MUTLUYUZ”

Bu programla futbolun kalitesini arttırmayı amaçladıklarını belirten UEFA Disiplin ve Dürüstlük Birimi Direktörü Dr. Emilio Garcia, “Futbolun kalitesi günümüzde giderek daha da önemli bir hale geliyor. Bu nedenle futbol hukuku programında futbolun bütün paydaşlarında, oyuncularda, federasyonlarda ve üniversitelerde futbol hukukuna, futbolun kurumlarına, kurallarına ve mevzuatlarına dair bilgiyi arttırmayı amaçlıyoruz. Türkiye de bunun bir parçası olduğu için mutluyuz. Çünkü Türkiye’de futbol çok önemli ve bu programın başlamasıyla beraber kulüplerde, kişilerde ve oyuncularda futbola dair bilgi artacaktır. Her sene UEFA müsabakalarına Türk kulüplerinin de katıldığını görüyoruz. Türkiye’de futbol gerçekten hissediliyor ve bir futbol kültürü var. Bu programa Türkiye’nin dahil olması bizim için gerçekten önemliydi” dedi.

BIÇAKÇI: “SPOR HUKUKUNUN GELİŞMESİNİ AMAÇLIYORUZ”

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve UEFA Tahkim Kurulu Üyesi Dr. Levent Bıçakçı ise, program hakkında şöyle konuştu:

“UEFA yaptığı çalışmalar sonucunda 2013 yılında çok fazla dosyanın artmış olduğunu gördü ve spor hukuku anlamında futbol federasyonlarıyla çalışma ve onları eğitme konusunda bir karar aldı. Bu nedenle Avrupa’da bir spor hukuku programı yapmaya başladı. Spor hukuku programının uygulamasını Türkiye’de Kadir Has Üniversitesi, İtalya’da Padova Üniversitesi, İspanya’da ise Rey Juan Carlos Üniversitesi ile birlikte yapma kararı aldı. 2015 yılında üniversitemizde bu program başlayacak. Program birer haftalık eğitimden oluşacak ve sırasıyla Kadir Has Üniversitesi, Padova Üniversitesi ve Rey Juan Carlos Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Son olarak da UEFA’nın merkezinde program yapılacak ve katılımcılar oradaki sınav neticesine göre sertifika alacaklar.”

Spor hukukunun gelişmesini ve ülke federasyonlarının daha hatasız çalışmasını amaçladıklarını belirten Levent Bıçakçı, “Program kapsamında 20 öğrenci alınacak. Bu 20 öğrencinin 12’si ülke federasyonlarında çalışan hukukçulardan oluşacak. 8’i ise pratik hayatta çalışan ve müracaat eden hukukçuların arasından seçilecek. Eğer eğitim başarılı olursa yanlış hiçbir iş yapılmamış olur. Bilinçli spor adamları yetiştirmek ve bu spor adamlarının kendi federasyonlarının eğitim düzeyini yükseltmelerini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

SON BAŞVURU TARİHİ 30 HAZİRAN

UEFA Futbol Hukuku Programı’nda UEFA Disiplin ve Dürüstlük Birimi Direktörü Emilio Garcia ve uluslararası üne sahip CAS Hakemi Michele Bernasconi program direktörleri olarak görev alacaklar. Stratejik ve idari yönetiminden UEFA’nın sorumlu olduğu seminerler, sırasıyla 26-30 Ekim 2015’te İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde, 18-22 Ocak 2016 tarihleri arasında Padova Üniversitesi’nde, 18-22 Mart 2016 tarihleri arasında Madrid Rey Juan Carlos Üniversitesi’nde ve 12-15 Eylül 2016 tarihleri arasında UEFA’nın merkezi olan Nyon’da gerçekleşecek. Programın sertifikası ve kredi notu Kadir Has Üniversitesi tarafından verilecek. 2015-2016 programı için başvuruların son tarihi ise 30 Haziran 2015.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Türkiye şampiyonasında 2. oldu27 Şubat 2024 Salı 15:41
  • Sırbistan’da 6 madalya ile döndüler27 Şubat 2024 Salı 09:20
  • Şampiyon Cumayeri ortaokulu oldu21 Şubat 2024 Çarşamba 17:59
  • Konuralp beyleri şampiyonluğa yürüyor20 Şubat 2024 Salı 15:13
  • Düzce’de amatör spor kulüplerine destek19 Şubat 2024 Pazartesi 21:05
  • Basketbolda şampiyon belli oldu19 Şubat 2024 Pazartesi 09:53
  • Bilardoda şampiyon Kazım Canbul19 Şubat 2024 Pazartesi 09:49
  • Hedefi 12’den vurdular16 Şubat 2024 Cuma 14:52
  • Dilber Doğru milli takımda16 Şubat 2024 Cuma 09:18
  • Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandılar15 Şubat 2024 Perşembe 14:53
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim