• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

İşte saç kremiyle yapabileceğiniz 19 farklı şey. Muhtemelen okuduktan sonra evinizde hep saç kremi bulunduracaksınız

İşte saç kremiyle yapabileceğiniz 19 farklı şey. Muhtemelen okuduktan sonra evinizde hep saç kremi bulunduracaksınız
Devamını Oku...

Bazıları düzenli olarak saç kremi kullanır bazılarıysa bunu gereksiz görür. İşin gerçeği saç kremi gerçekten de saçlarınızı yumuşatır ve besler.

Günümüzde birçok ürün asıl amaçlarının dışında da kullanılabiliyorlar. Saç kremi de bu ürünlerden. Saçlar haricinde kullanıldığı diğer alanlarda da harikalar yaratıyor.

İşte saç kremiyle yapabileceğiniz 19 farklı şey. Muhtemelen okuduktan sonra evinizde hep saç kremi bulunduracaksınız.

1-Makyajı çıkarır
Saç kremi, tıpkı makyaj temizleyici ürünler ve hindistancevizi yağı gibi, makyajınızı kolayca çıkarmanızı sağlar. Ayrıca gözlerinizi de yakmaz.

2- Paslanmaz çelik tencereleri parlatır
Yüzey parlatıcı veya çelik yüzey temizleyici yerine saç kremi kullanmanız halinde tencereleriniz daha fazla parlayacaktır.

3- Giyeceklerinizi tazeler
Çoğu zaman temiz kıyafetlerimizi yanlışlıkla kirli sepetine attığımız oluyor. Kirli sepetinden çıkardığımızda ise temiz kıyafetlerimizin koktuğunu anlayabiliyoruz. Saç kremi bu gibi durumlarda hayatınızı kurtarabilir. Bir leğenin içini sıcak suyla doldurun ve içine bir çay kaşığı saç kremi ekleyin. Yarım saat boyunca kıyafetinizi suyun içinde bekletin. Daha sonra sıkın ve kurutun.

4- Fırçaların ömrünü uzatır
Makyaj fırçalarını her kullandığınızda fırçalar eskir ve aralarında kir oluşur.

Makyaj fırçalarının düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Öncelikle fırçaları suda bekletin. Avuç içinize saç kremi dökün ve sudan çıkardığınız fırçayı avuç içinizde ovalayın. Şimdi de fırçayı tekrardan suya sokun ve beklettikten sonra sudan çıkarıp kuruması için bekletin.

5- Saçı düzleştirir
Saç kreminin, saçını yumuşattığını ve daha kolay taranmasını sağladığını herkes bilir. Öte yandan saç kremi saç düzleştiricisi işlevi de görür. Bir sprey şişesinin içini suyla doldurun. Daha sonra içine bir çay kaşığı saç kremi, bir çay kaşığı deniz tuzu ve bir çay kaşığı saç jölesi ekleyin. Şişeyi iyice sallayın. Daha sonra saçınıza püskürtün. Saçlarınızın düzleştiğini göreceksiniz.

6- Tıraş kremi görevi görür

Saç kremi, tıraş kremini yerine de geçebilir. Sadece köpürmez. Bir dahaki sefere saç kremi kullanın ve cildinizin tahriş olmadığını kendi gözlerinizle görün.

7- Yumuşatıcı yerine de kullanılabilir
Saç kremi, sirke ve suyu bir şişede karıştırıp çalkalayın. Bu karışımı bundan böyle yumuşatıcı yerine kullanın. Kıyafetleriniz daha da yumuşayacaktır.

8- Geçici dövmeleri çıkarır
Geçici dövme yaptırdıysanız ve bundan sıkıldıysanız, hemen elinize pamuk alın ve geçici dövme yaptırdığınız bölgeye saç kremi dökerek pamukla ovalayın.

9- Bitkilerin yapraklarını parlatır
Bitkileriniz bakım yaptığınız halde solgun görünüyorsa saç kremi hayatınızı kurtarabilir. Yine pamuk ve saç kremi yardımıyla bitkilerin yapraklarını ovalayın. Yapraklar öyle parlayacak ki insanlar ne kullandığınızı soracaktır.

10- Çatlayan topukları sağlığına kavuşturur
Topuklarımızda ilgilenmediğimizde çatlaklar oluşur. Bu çatlakların asıl nedeni olan ölü deriyi topuk taşıyla çıkardığınızda bile topuğunuz yumuşamaz. Bu nedenle önce topuğunuza saç kremi sürün. Daha sonra ölü deriyi çıkarın.

11- Deri ayakkabıları parlatır
Temiz bir bez ve saç kremiyle deri ayakkabılarınızı temizleyin. Parladıklarını göreceksiniz.

12- Mücevherlerinizi parlatır
Mücevherlerinizin parlamasını sağlamanın en iyi yolu saç kremi ile temizlemektir.

13- Bozulan fermuarları onarır
Sıkışan fermuarlar can sıkıcı olabiliyor. Ancak saç kremi burada da yardımınıza koşuyor. Fermuarın sıkıştığı yerin önü ve arkasına saç kremi dökün. Biraz bekledikten sonra fermuarın hareket ettiğini göreceksiniz.

14- Kapı gıcırtısını giderir
Kapı gıcırdamasının asıl nedeni menteşe yüzeyinde biriken toz ve pastır. Bunu yağlanması ise WD-40 adı verilen ürünle yapılır. Ancak bunun alternatifi olarak saç kremi de kullanabilirsiniz. Kapı gıcırtısının yok olduğunu göreceksiniz.

15- Saçı klordan korur
Havuzda yüzmeyi denize tercih ediyorsanız bunu mutlaka okumanız gerekiyor.

Havuzdaki klor saçlarınıza çok zararlı. Havuza girmeden önce saçınıza saç kremi sürün. Saç kremi, havuzdaki klordan saçlarınızı koruyacaktır.

16- Yün kıyafetleri yumuşatır
Saç kremi, yünden yapılmış kıyafetleri de yumuşatır. Yünleri yıkarken deterjan gözüne saç kremi koyun. Yün kıyafetleriniz yumuşacık olacak.

17- Kütikül yumuşatmada kullanılır
Kütikül yumuşatmak için piyasada az ve pahalı ürünler var. Bunlar yerine saç kremi kullanabilir ve paranızın cebinizde kalmasını sağlayabilirsiniz.

18- Kıyafetlerdeki kırışıklığı giderir
Sirke, su ve saç kremini sprey şişesinde karıştırıp çalkalayın. Daha sonra kırışık kıyafetlerinizin üstüne sıkın. Kıyafetlerinizdeki kırışıklık geçecektir.

Alet-edevatların da temizlenmesi gerekir. Temizlenmemeleri halinde paslanırlar ve kullanılamaz hale gelirler. Bir daha alet-edevatları temizlerken, temiz bir bez ve saç kremi kullanın. Sağlıklı sonuçlar alacaksınızdır.

Saç kreminin bu kadar farklı alanda kullanılabildiğini muhtemelen sizler de bilmiyordunuz. Arkadaşlarınızla paylaşarak onların da öğrenmesini sağlayın.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

Haber Yazılımı: So Bilişim