• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

İzmit’te Dünya Sanat Günü Kutlandı

İzmit’te Dünya Sanat Günü Kutlandı
“İzmit’te Sanat Var” sloganıyla düzenlenen etkinlikler yürüyüş yolunda düzenlenen törenle başlatıldı.İzmit Belediyesi, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Kosev, İzmit Güzel Sanatlar Lisesi, İzmit Halk Eğit...

“İzmit’te Sanat Var” sloganıyla düzenlenen etkinlikler yürüyüş yolunda düzenlenen törenle başlatıldı.

İzmit Belediyesi, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Kosev, İzmit Güzel Sanatlar Lisesi, İzmit Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Dünya Sanat Günü sebebiyle İzmit’te Sanat Var Sloganıyla düzenlenen etkinlikler yürüyüş yolunda düzenlenen törenle başlatıldı.

İzmit Fevziye Camii önündeki alanda İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen törende, KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Kosev Başkanı Nalan Kumlalı Atahan, Genel İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Vedat Yoldaş’ın yanı sıra şehirde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş yer aldı. İzmit Bilim Sanat Merkezi (Bilsem), İZMEK kurslarının grupları, Kosev üyeleri resimden takıya, fotoğraftan müziğe kadar sanatın her türlüsünden örnekleri İzmit halkıyla buluşturdular. Birbirinden farklı 70 stantta birbirinden renkli ürünler beğeniye sunuldu.

Renkli görüntülere sahne olan ve vatandaşları yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Başkan Doğan, “Çok anlamlı bir etkinliği birlikte paylaşıyoruz. İnsan yaşamında sanat çok önemlidir. Biz yöneticilerin en önemli sorumluluğu, günlük yaşamı ve gelecekteki yaşamı daha keyifli, daha huzurlu, daha sağlıklı yapacak bütün alanlarda çağın gereğini yapmaktır. İzmit’te sanat var etkinliğimizi 3 yıl önce KOÜ Güzel Sanatlar Fakültemizle başlattık. Bu projeye destek olan üniversitemiz başta olmak üzere sanata gönül veren ve projemizde bizi destekleyen dernek ve sivil toplum kuruluşlarımıza vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Bir hekim Belediye Başkanı olarak vurgulamak isterim ki bizler toplumun önünde giden kurum, kuruluş ve kişileri olarak, toplumun gelişmesine pozitif katkı sağlayacak işleri yoğunlaştırır, halkımıza sunarsak, o zaman farklı boyutta bir hizmet yapmış oluruz. Türk milleti olarak daha mutlu, daha başarılı olmak istiyorsak sanatla ilgili çalışmalarımıza daha da ağırlık vermeliyiz. Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyetler yarışı, kolay bir yarış değil. Bu yarış donanımlı, sağlıklı, mutlu toplumlar ve bireyler istiyor. Biz İzmit Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimlerinde kültür, sanat faaliyetlerinin önemini çok iyi biliyoruz ve onları kültür sanata yönlendirecek projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Sinemaya gidemeyen çocuklarımızın için şehrimizin farklı noktalarına cep sinemaları kurduk. Çocuklarımız tiyatroyla tanışsın diye köylerimiz de dahil okullarımıza tiyatro götürüyoruz. Yine bir halk üniversitesi olan İZMEK kurslarımız da halkımıza kültür sanat alanında hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

İzmit’i Dünyada tanınan bir cazibe merkezi yapmak amacıyla “Yeni Bir İzmit” sloganıyla çıktıkları yolda sanatın ve edebiyatın çok önemli yeri olduğunu da söyleyen Doğan, “Yıllarca sanayi kenti olarak tanınan İzmit’imiz artık turizm şehri olarak anılacak. Bu şehirde tarih var, bu şehirde kültür var. Sahip olduğumuz bu değerlerimizi ortaya çıkararak tarihle, sanatla, kültürle yürüyen bir şehir olmak için çalışıyoruz. Şehir nefes aldığında sanatı kanında, kulağında hissetsin, dudağında mırıldansın istiyoruz” diyerek sanatı yaygınlaştırırken sanatçılarında unutulmaması gerektiğini de belirtti.

KOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş ve Kosev Başkanı Nazan Kumlalı Atahan da yapmış oldukları konuşmalarında başta İzmit Belediyesi olmak üzere etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Uyuşturucu ile mücadele19 Haziran 2017 Pazartesi 09:35
  • Brode sanayicileri bir araya geldi28 Nisan 2017 Cuma 09:05
  • Bu etkinliğe öğrenciler bayıldı09 Kasım 2016 Çarşamba 06:53
  • Rektör Çakar’dan açık kapı farkı09 Kasım 2016 Çarşamba 06:46
  • Düzce Üniversitesinin Bileği Bükülmüyor12 Ekim 2016 Çarşamba 07:29
  • Gaziye evinde ziyaret07 Ekim 2016 Cuma 09:32
  • Rüyada Salatalık Görmek03 Ekim 2016 Pazartesi 11:17
  • Fark oluşturmaya devam ediyor30 Eylül 2016 Cuma 07:41
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü hızla büyüyor12 Ağustos 2016 Cuma 10:31
  • ÇOCUKLAR BU OYUNLARI ÇOK SEVDİ01 Haziran 2016 Çarşamba 11:27
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim