• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Kastamonu Belediyespor Avrupa’yı Garantiledi

Kastamonu Belediyespor Avrupa’yı Garantiledi
Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde mücadele eden Kastamonu Belediyespor, play-off karşılaşmasında Üsküdar Belediyespor’u yenerek Avrupa kupalarına katılmayı garantiledi.Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde se...

Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde mücadele eden Kastamonu Belediyespor, play-off karşılaşmasında Üsküdar Belediyespor’u yenerek Avrupa kupalarına katılmayı garantiledi.

Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde sezonu dördüncü sırada bitirerek, play-off oynama şansı bulan Kastamonu Belediyespor, Atatürk Spor Salonu’nda konuk ettiği Üsküdar Belediyespor’u 41-33 yenerek, Avrupa kupalarına katılmayı garantiledi. Kastamonu Belediyespor, karşılaşmanın ilk yarısını da 18-16 önde tamamladı.

Karşılaşma sonrası açıklamada bulunan Kastamonu Belediyespor Antrenörü Osman Kalyoncu, “Ağustos ayından başlayarak hepimiz yoğun bir programın içerisine girdik ve o program dahilinde hepimiz iyi kötü, acı tatlı günler yaşadık. Bugün geldiğimiz noktada maç sonrasında alınan sonuç itibariyle pankart açabiliyorsak bu durum bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Kastamonu şehri Kastamonu Belediyespor’un elde ettiği başarıyı iyi kullanmalı diye düşünüyorum. Özellikle Avrupa kupaları maçları oynadığımız hedefte ve sonunda da kaliteli oyuncularla hedefimizi iki çıta birden yükseltmenin yollarını aramalıyız. Kastamonu’da birinci ve ikinci ligde olan takımlar var. Bunların da stratejilerini düzgün kurduğumuz takdirde Kastamonu hentbolunun uzun vadede çok iyi noktalara gideceğinden eminim. Bu aldığımız sonuç ile Avrupa kupaları garanti hale geldi” dedi.

Kastamonu Belediyespor’un ileriye dönük hedefleri hakkında da bilgiler veren Kalyoncu, “Bundan sonraki hedeflerimiz oynadığımız her maçı galip gelerek kulübümüze maddi anlamda kazanımlar elde ettirmektir. Bu demek değildir ki teslimiyetçi bir yapıya sahibiz. Büyük ihtimalle Antalya Muratpaşa Belediyesi ile çaprazda karşılaşacağız. Takımı sakatlıklardan uzak 5’li müsabakaya hazırlamamız gerekiyor. Önümüzde iki tane maç daha var. Bizim için prestij ve antrenman maçı gibi gözüküyor. Yeni Mahalle Belediyespor’u evimizde ağırlarken play-off’ların son maçını Üsküdar Belediye ile oynayacağız. Yarından itibaren herkesle bir araya gelerek bu takımın, alt liglerdeki takımlarımızın hedeflerini masaya yatırmalıyız. Ben sadece A takımın durumunu gözeterek hedef koymamalıyım. Takımlarımızın hedeflerini belirleyerek 3 yıllık plan oluşturmalıyız. Tekrardan söylüyorum. Biz hentbolda Şampiyonlar Ligi oynarsak Türkiye’de ses getiririz. Biz Şampiyonlar Ligi oynarsak Kastamonu o zaman olimpiyatlara uygun salon yaptırır” diye konuştu.

“YABANCI OYUNCU DÜZENLEMESİNİ DOĞRU BULUYORUM”

Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından yabancı oyuncu sınırlamasının 14’e yükseltilmesini de değerlendiren Osman Kalyoncu, şöyle konuştu:

“Ben, bu kararın nasıl uygulanacağına bakıyorum. Ben altyapı kurulmadan 14 tane yabancı oyuncunun alınmasına tepkiliyim. Ama federasyonun almış olduğu karar Türk hentbolu için doğru bir karardır. Hedefler doğru belirlenmediği zaman ortaya sıkıntılı durumlar çıkabilir. Ardeşen lige 3 kupa iddiasıyla çıktı, bir kupa dahi alamadı. Kadrosundaki 8 yabancı oyuncunun 2’si sakatlandı. Alınan kararı en iyi nasıl kullanabiliriz ona bakmak gerekiyor. Muratpaşa’nın koyduğu hedef gibi bir hedef koyuluyorsa Danimarka’nın kurduğu takımlar gibi bir takım kurmak gerekiyor. Bu zamana kadar bu şehirde her şey hedefsizdi. Ancak hedefi ortaya düzgün koyarsak federasyonun yabancı kararını da en iyi şekilde kullanırız. Alınan yabancı oyuncu kararı Hentbol Milli Takımı’nı etkilemez. Bizim gençleştik dediğimiz kadrolara Avrupalılar yaşlı diyor. Bize çıkan gruplar Rusya, Danimarka, Avusturya. Bizim bu gruptan çıkmamız zaten imkansız. Rusya’nın, Danimarka’nın ve Avusturya’nın olduğu yerde bizim şu andaki yapımızla çıkma şansımız yok. Türk oyuncularımızın yabancı oyunculardan öğreneceği çok şey var.”

Kaynak: IHA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Sırbistan’da 6 madalya ile döndüler27 Şubat 2024 Salı 09:20
  • Şampiyon Cumayeri ortaokulu oldu21 Şubat 2024 Çarşamba 17:59
  • Konuralp beyleri şampiyonluğa yürüyor20 Şubat 2024 Salı 15:13
  • Düzce’de amatör spor kulüplerine destek19 Şubat 2024 Pazartesi 21:05
  • Basketbolda şampiyon belli oldu19 Şubat 2024 Pazartesi 09:53
  • Bilardoda şampiyon Kazım Canbul19 Şubat 2024 Pazartesi 09:49
  • Hedefi 12’den vurdular16 Şubat 2024 Cuma 14:52
  • Dilber Doğru milli takımda16 Şubat 2024 Cuma 09:18
  • Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandılar15 Şubat 2024 Perşembe 14:53
  • Maç bileti Başkan Özlü’den14 Şubat 2024 Çarşamba 16:37
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Haberdarım | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.

    Haber Yazılımı: So Bilişim